La Holi Fun inundarà de colors Sagunt el pròxim 25 de juny

La marxa, que tindrà lloc en la urbanització Nord del Palancia, està organitzada per l'empresa Factoria 7 amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt i la Federació de Penyes de Sagunt
 
La Holi Fun inundarà de colors Sagunt el pròxim 25 de juny, concretament es realitzarà en la urbanització Nord del Palancia de Sagunt i està dins de la programació de la celebració de Sant Joan. La marxa, en la qual col·labora l'Ajuntament de Sagunt, està organitzada per l'empresa Factoria 7 comptant amb les federacions de penyes de Sagunt i Port de Sagunt, les falles i la Confraria de la Setmana Santa Saguntina. 

En la presentació de la carrera han estat presentes la regidora delegada d'Esports, Remei Torrent, el regidor delegat d'Educació, José Manuel Tarazona, el president la federació de Penyes de Sagunt, Ricardo Melià, i representants dels diversos col·lectius que col·laboren i dels centres ocupacionals als quals anirà destinada part de la recaptació, a més de membres de l'organització com Vicente Vergara.

La “Holi Fun” no és una competició sinó una marxa de cinc quilòmetres en la qual els participants passen per una sèrie de ponts en els quals es tiraran pols de colors. A la marxa hi haurà una festa associada amb dj’s, alguns locals, i algun grup musical. És una festa de quatre hores on també hi haurà Foodtruck perquè la gent sope i acabe la festa dins del recinte. A més, segons han explicat els organitzadors, de cada 14 euros, que costa la inscripció, es destinarà un euro a una fi social definida per l'Ajuntament de Sagunt i que servirà per a ajudar als Centres Ocupacionals de Socoltie i Sant Cistòfol. 

La regidora delegada d'Esports Remei Torrent, ha explicat que “quan em van plantejar el projecte no vaig poder dir que no perquè la finalitat, a més de la diversió és una labor benèfica per a dos centres de la nostra ciutat. A més és una forma de donar a conèixer que Sagunt no és solament una ciutat de bous, i orquestres, sinó també som capaces de posar-nos d'acord en temes importants. Esperem comptar amb l'assistència de tots per a ajudar als centres i donar repercussió a l'acte”. Remei Torrent ha conclòs: “Volem potenciar les bones pràctiques de la nostra ciutat, si continuem per aquest camí serem molt més que el patrimoni cultural de la nostra ciutat. Cerquem que nostres dues festes d'interès turístic nacional cresquen i si ve gent de fora tindrà repercussió al Turisme de la ciutat”. 

Per la seua banda, el regidor delegat d'Educació, José Manuel Tarazona, ha afegit que “Sagunt és summa de cultures i summa de colors, i de col·lectius i és un orgull que ens reunim tots els col·lectius per a gaudir de la festa i ajudar a aquests dos centres”.

Ricardo Meliá, president de la Federació de Penyes de Sagunt, ha agraït a la regidoria d'Esports per recolzar el projecte i considera que “és un projecte espectacular per a la ciutat perquè és un nou esdeveniment per a les festes patronals del municipi. Va ser un dia per a recordar en la nostra ciutat. Quedeu tots convidats a participar en aquesta prova”. 

En l'Índia cada any es dóna la benvinguda a la primavera de manera molt especial: “Holi” és la festa dels colors i una de les festivitats més importants del país. No solament celebren el canvi de l'hivern a la primavera, sinó també, segons l'hinduisme, la victòria del ben sobre el mal – i ho fan amb molt color. Durant aquesta celebració, la gent es pinta i llança pólvores de colors anomenats Gulal.

Les inscripcions es realitzaran mitjançant la pàgina web www.holifun.es  en la qual es publiquen les dates i ciutats on tindran lloc les marxes amb preus i condicions. És obligatori emplenar les dades personals de cada participant en el moment de la compra ja que açò garantirà que cada participant estiga cobert pel segur de l'esdeveniment. D'altra banda, els xiquets de 8 anys i fins als 12 anys hauran de comprar l'entrada infantil i hauran d'anar acompanyats el dia de la marxa per un adult inscrit.