La Jove Orquestra de la Generalitat actuarà dijous al Teatre Romà

La formació interpretarà peces de Claude Debussy, Maurice Ravel i Dmitri Xostakóvitx dins de la programació de Sagunt a Escena

La Jove Orquestra de la Generalitat interpretarà obres de Claude Debussy, Maurice Ravel i Dmitri Xostakóvitx dijous que ve al Teatre Romà, dins del programació de Sagunt a Escena. El director de la jove orquestra serà Pablo Rus Broseta i l’actuació començarà a les 22.30 hores.

Segons el director Rus Broseta, “personalment m’atrauen les propostes artístiques heterogènies, per esta raó vaig idear aquest programa, a més de la idea de treballar amb els músics de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana la flexibilitat davant d’un repertori divers”.

Segons el programa, Pierre Boulez va dir sobre el Preludi a la migdiada d’un faune que va ser a partir d’esta peça en què la música va començar a respirar d’una manera diferent. Se sol parlar sobre el color o l’harmonia de la música impressionista francesa, conceptes essencials. Boulez va encertar amb este concepte nou, ja que el fraseig i el discurs musical van canviar per sempre després d’esta peça clau per al desenvolupament de la música en els segles XX i XXI. Ravel, en peces com La Valse, va humanitzar d’alguna manera els conceptes purament sensitius de l’impressionisme amb el seu art càlid, pròxim i honest.

Probablement en les antípodes d’estes idees es troba Dmitri Xostakóvitx. Els esdeveniments polítics i socials entorn de la seua música només descobrixen una part del seu missatge. La seua qualitat sonora i la forma en què modela el so orquestral descobrixen la seua personalitat, de vegades d’una manera molt subtil.