La Junta de Govern aprova no permetre la utilització de carrusels de ponis en esdeveniments festius

Aquesta mesura ha sigut aprovada recentment per altres ajuntaments com el de Sevilla
L'equip de Govern ha aprovat en la Junta de Govern d'avui l'anul·lació de la presència de carrusels de ponis del parcelario d'activitats feriantes tant en Falles, Festes de Barri, Festes Patronals, Mercats temàtics, Fires i Fires de Nadal, i tots els esdeveniments festius gestionats, promoguts o afavorits per l'Ajuntament de Sagunt.

Per a la regidora delegada de Festes, María Giménez, “és un fet que es produeix maltracte animal en aquesta activitat, donada la repetició circular a la qual estan sotmesos els ponis, patint patologies vertebrals per les subjeccions i el pes de les cadires de muntar, sumat a les condicions higiènic-sanitàries, ja que els animals realitzen les seues necessitats fisiològiques sobre el sòl de fusta, mentre els xiquets i xiquetes estan muntats sobre ells”. També ha explicat que: “els animals estan sotmesos a forts estímuls acústics i lluminosos, tractant-se d'una activitat antieducativa i distorsionante, que poc ajuda al fet que els xiquets i xiquetes vegen als animals com un ésser viu que pot arribar a patir amb aquestes pràctiques, a favor del progressiu interès i sensibilitat cap als drets dels animals i la convivència amb ells, vetlant per la seua cura i benestar”.

Aquesta mesura, que ha sigut aprovada recentment en altres ajuntaments com el de Sevilla, està recolzada per la llei 4/1994 de 8 de juliol, de la Generalitat Valenciana, sobre protecció dels animals de companyia. En ella s'arreplega la prohibició de maltractar als animals o sotmetre'ls a qualsevol pràctica que els puga produir danys o sofriment, de mantenir-los en instal·lacions indegudes des del punt de vista higiènic-sanitari, i de la seua utilització en espectacles, baralles, festes populars i altres activitats que impliquen crueltat o maltractament. Així com en l'article 24.a de la Protecció dels animals.