La Junta de Govern Local aprova la demolició de la Pèrgola de la Plaça de la Concòrdia

La redacció del projecte de demolició i la seua posterior execució s'adjudica a l'empresa Geocivil S.A per 19.431 euros
Imagen 1
La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí l'adjudicació del contracte menor d'obra per a l'elaboració del projecte de demolició, i la seua posterior execució, de la Pèrgola situada en la Plaça de la Concòrdia del Passeig Marítim de Port de Sagunt.. 
Aquest contracte s'ha adjudicat a l'empresa Geocivil S.A. i inclou la redacció del projecte a més de l'execució de la demolició per un total de 19.431€ (IVA inclòs). Segons l'acord, els treballs objecte d'aquest contracte s'executaran en el termini de dos mesos des de la notificació del present acord.

El regidor delegat de Manteniment i de Contractació, Pepe Gil, ha explicat que: “El que farem serà demolir la pèrgola i iniciar un pla d'idees per a fer d'esta zona un lloc on es puguen realitzar diferents activitats esportives o artístiques, a més d'un “umbracle” perquè els dies que faça molta calor puga protegir a les persones que estiguen utilitzant estes instal·lacions. La idea és, juntament amb esta zona, la del pàrquing que està al costat i altres zones que l'ajuntament va a reclamar a Costes, poder fer un pla integral que permeta una gestió més congruent de l'espai, de manera que els ciutadans el puguen gaudir”.

Ara s'ha aprovat el contracte menor que ens permetrà la demolició, però en els pressupostos de l'any que ve volem incorporar la partida econòmica necessària per a dur a terme este projecte”, ha afegit el delegat. També ha informat de la pretensió de donar participació als veïns i organitzar un concurs d'idees entre els tècnics amb la finalitat que el projecte que guanye el mateix siga el que finalment s'execute. D'altra banda, es van a instal·lar uns nius especials perquè les orenetes que habiten en la pèrgola puguen utilitzar-los.

Va ser ja al juny de 2014 que es va emetre un informe del departament de Manteniment comunicant que s'havien detectat deficiències en l'estructura de la pèrgola situada en la Plaça de la Concòrdia, després d'una inspecció sobre l'estat de conservació de les instal·lacions relacionades amb el funcionament de les platges. Com a mesura cautelar, abans de l'inici del període estival, es va procedir al clos de la Plaça de la Concòrdia, que a dia d'avui continua per a evitar l'accés a la mateixa.

Així doncs, després de la declaració legal de ruïna de la pèrgola i d'ordenar als Serveis Tècnics Municipals de Manteniment procedir a realitzar les gestions encaminades a l'íntegra demolició d'aquest espai, la Junta de Govern Local ha adjudicat el citat contracte.