La Junta de Govern Local ha aprovat l'expedient realitzat pel departament d'Activitats per a atorgar a l'hospital de Sagunt la llicència ambiental

No la posseïa pel fet que quan es va construir l'edifici les llicències d'activitat i ambiental no existien

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat este matí l'expedient realitzat pel departament d'Activitats per a atorgar a l'hospital de Sagunt la llicència ambiental, la qual no posseïa pel fet que quan es va construir este edifici este tipus de llicència no existia.

És per això, que s'han estimat regularitzades i no sotmeses a control municipal, ni per tant al deure d'adaptació per part del seu titular a la normativa sectorial actualment vigent, la residència sanitària, Hospital de Sagunt, denominada ‘MINIFE’ tal com va ser construïda entre 1976 i 1982, així com les modificacions objecte dels expedients de referència.

El regidor d'Activitats, Guillermo Sampedro ha explicat que «cal tindre en compte que l'edifici sí que tenia llicència d'obres des de 1982, que és quan es va construir l'edifici, però no tenia llicència ambiental per una raó, perquè fa 40 anys no existien les llicències d'activitat i ambiental com a tals, eixa és una eina que va sorgir posteriorment».

Per tant, amb este expedient «es regularitzen totes les modificacions i ampliacions que ha anat patint l'hospital en els últims anys». Així mateix, «l'Ajuntament, a través del departament d'Activitats i la direcció de l'hospital, portem mesos treballant braç a braç per a obtindre el títol habilitant. Esta llicència d'activitat, que el que fa és d'alguna manera, regularitza l'activitat de l'hospital i per tant totes aquelles ampliacions queden regularitzades», ha destacat Guillermo Sampedro.

El regidor d'Activitats també ha indicat que s'han realitzat una sèrie d'intervencions, «sobretot en matèria d'accessibilitat, per exemple, a més de que s'han ampliat nombrosos servicis per part de l'hospital per a oferir un millor servici a la ciutadania i ara queden ja definitivament regularitzats».

En este sentit, s'ha acordat autoritzar les diferents modificacions no substancials posteriors d'esta, per a les instal·lacions obrants en el present expedient, en els termes tècnics recollits en informe favorable de 21 de novembre ratificat per Ponència tècnica en data 22 de novembre, entre les quals es troba: la renovació d'ascensors; remodelació de l'àrea quirúrgica d'urgències i adequació de la instal·lació de climatització; reforma de paritoris, maternitat i sala d'oncologia-hematologia; reforma i construcció d'algun dels magatzems; implementació de mesures d'estalvi energètic; ampliació del pavelló d'urgències i la reforma per canvi d'instal·lació elèctrica, lampisteria, portes i xapat.

Sampedro també ha agraït «el treball i l'esforç que ha fet el departament d'Activitats i el seu personal tècnic, perquè és un expedient molt complex d'un edifici que ha tingut moltes ampliacions i modificacions en els últims anys, i per tant ha sigut un expedient que ha requerit molta faena i esforç, és una cosa que ha sigut una prioritat per part del departament d'Activitats i del seu personal».