La lluita platja torna este dissabte al Port de Sagunt

La platja acollirà el VI Torneig Popular Lluita Platja “Port de Sagunt” i el V Campionat Autonòmic Lluita Platja
Imagen 1Imagen 2

Dissabte que ve 8 de juliol a partir de les 17 hores la lluita platja tornarà al Port Sagunt, al costat de la plaça de la Concòrdia, de la mà del Club de Lluita Camp de Morvedre, amb el Campionat de la Comunitat Valenciana i el Torneig Popular de Lluita Platja "Platja del Port Sagunt". L'Ajuntament de Sagunt col·labora en l'organització de les dues competicions, que s'emmarquen dins de la programació “Estiu a la mar”.

 

El dilluns 3 de juliol es va fer l'acte de presentació en la platja del Port de Sagunt, que va comptar amb la presència de la coordinadora de la unitat tècnica de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt, Teresa Ferri, a més del president del Club de Lluita Camp de Morvedre, Juan Carlos Morte, així com altres integrants del club.

 

Enguany es disputarà la sisena edició del Torneig Popular de Lluita Platja "Port Sagunt". Este torneig està obert a la participació del públic en general, inclosa la gent no federada, i tant a xics com a xiques. A més, no és necessària experiència prèvia en lluita.

 

El torneig de lluita platja és el més antic en esta modalitat de lluita, i també l'únic torneig popular de lluita en tot Espanya. Este esdeveniment va nàixer en el marc dels esports de platja per proporcionar una experiència lúdica i esportiva, on el que prima és la diversió en l'arena.

 

D'altra banda també es disputarà el cinquè Campionat Autonòmic de Lluita Platja, esta vegada en la modalitat d’open, amb la participació de lluitadors de Barcelona i Balears. La Federació Valenciana ha tornat a encarregar al Club de Lluita Camp de Morvedre l'organització d'este esdeveniment la competició del qual serà sols per a federats.

 

La lluita de platja va ser reglamentada per la federació internacional en 2004 amb la finalitat de reunir a totes les formes de lluita tradicionals practicades en arena i per popularitzar-les a tot el món. La peculiaritat d’esta modalitat és que es competeix directament en l'arena. Però la lluita platja cerca sobretot promoure els valors d'un esport divertit, segur, accessible i ecològic. Espanya compta amb 3 campiones del món en este estil.

 

La lluita platja es practica en banyador dins d'un cercle d'arena de 6 metres i consta de les següents regles: s'atorguen 2 punts al lluitador que aconsegueix tombar el seu oponent d'esquena i 1 punt al lluitador que aconsegueix traure el seu rival fora dels límits o tombar-lo però no d'esquena. El primer lluitador que suma 3 punts guanya el combat. El temps límit és de 3 minuts.