La Manifestació contra la Violència de Gènere commemora a les víctimes en el Port de Sagunt

El Consell de la Dona, Moviment Eva i l'Associació Amigues Supervivents reuneixen a centenars d'assistents i a nombrosos membres de la corporació municipal


El divendres 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, va tenir lloc la Manifestació Contra la Violència de Gènere com a acte principal del tancament de la programació preparada pel Consell de la Dona, la delegació d'Igualtat i col·lectius de dones.
La marxa va donar començament en la Tinença d'Alcaldia de Port de Sagunt a les 19 hores, pujant l'avinguda Camp de Morvedre fins a arribar a la calle Periodista Azzati i els manifestants van desembocar en la rotonda de la Tolerància, on esperava la lectura de diversos manifestos per part d'associacions i col·lectius contra la violència de gènere.
Durant el trajecte, es van mostrar tot tipus de pancartes, cartells i fins i tot es van corejar frases com a “Homes sí, masclistes no”, “Contra el maltractament, tolerància zero” o “Que no, que no, que no tenim por”. El públic assistent va ser molt divers: xiquets, joves, adults, ancians i tant dones com a homes.
La primera pancarta pertanyia al Moviment Eva, que van assistir a la manifestació disfressades amb un vel de núvia i la cara pintada de color morat. La segona pertanyia a l'associació Amigues Supervivents. Una tercera era del Consell de la Dóna i darrere un gran grup d'assistents que desfilava amb els seus cartells.
 

Una vegada a la rotonda de la Tolerància, membres dels col·lectius presents, van procedir a la lectura de manifestos contra la violència de gènere, així com al nomenament, entre llàgrimes, de cadascuna de les persones assassinades en el 2016 a Espanya. Per a finalitzar l'acte, van lliurar als assistents uns llaços morats per a col·locar-los en la gespa commemorant a les víctimes.
A l'acte van assistir l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, la regidora d'Igualtat, María Giménez i diversos membres de la corporació municipal portant també els seus cartells contra el maltractament.