La marca ‘Sagunt Terra i Taula’ afavorix el patrimoni agrícola del municipi

Una iniciativa que promou el diàleg entre els agents del sector agrari per a coordinar una estratègia conjunta

El Consell Local Agrari ha presentat la marca ‘Sagunt Terra i Taula’ amb el propòsit de construir una estratègia d'actuació conjunta i coordinada per a afrontar els reptes i amenaces del sector. La presidenta del Consell Local Agrari de Sagunt, Ana María Quesada, i l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, han assistit a esta presentació, acompanyats per altres membres de l'equip de govern.

La primera fase d'este pla consistirà en una sèrie de reunions amb els principals actors del sector agrícola per a fomentar el diàleg i establir un diagnòstic de la situació del camp saguntí. Posteriorment es convocaran trobades amb altres agents socials i econòmics per a realitzar sessions informatives, demostracions, activitats didàctiques i taules de diàleg.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha aprofitat l'ocasió per a explicar diversos detalls d'esta iniciativa: «Este és un procés que comencem hui per a valorar la nostra agricultura. Però no és una campanya només de màrqueting, és una campanya de participació ciutadana on escoltarem tot el món per a reivindicar els productes agrícoles que es fan ací a Sagunt». Així mateix, també ha recalcat la importància que els consumidors i consumidores siguen capaces d'identificar els productes locals, ja que hui més que mai s'ha de cuidar al sector agrícola.

Per la seua banda, la presidenta del Consell Local Agrari de Sagunt, Ana María Quesada, ha subratllat la importància del producte agrícola local: «El sector agroalimentari és estratègic per a Sagunt i ho continuarà sent; ens avala la qualitat de la nostra producció, la majoria de la qual s'exporta, i una tradició agrícola ancestral. És el moment de reivindicar la nostra gastronomia, el nostre paisatge, el nostre ecosistema i la nostra tradició cultural. Per això volem iniciar una conversa que ens ajude a aconseguir metes que beneficien tota la ciutadania».

A més de propiciar el diàleg, la marca ‘Terra i Taula’ pretén generar una imatge cohesionada de la producció local a través de lones, cartells i adhesius que es distribuiran a diferents llocs i comerços de Sagunt.

Actualment, el camp saguntí experimenta els mateixos reptes i amenaces que la resta del sector agrari nacional: les exigències d'una competència global cada vegada més intensa, el canvi climàtic i les seues conseqüències tant en la substitució de varietats com en l'aparició de noves plagues, així com l'increment dels costos energètics i les dificultats per a controlar la cadena de valor agroalimentària.