La mostra de documentals “.DOC” continua aquest cap de setmana en el Casal Jove del Port de Sagunt

El departament municipal, en col·laboració amb Philip & Sam, Pezenelagua i La Mama, ha preparat dotze projeccions, a més d'altres activitats
  
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt recorda que aquest cap de setmana continua la segona edició de la mostra de documentals “.DOC” que té lloc en el Casal Jove de Port de Sagunt. El departament municipal, en col·laboració amb Philip & Sam, Pezenelagua i La Mama, ha preparat dotze projeccions, a més d'altres activitats paral·leles com un taller de creació documental, actuacions musicals, projeccions de minidocumentals de Pezenelagua, una ludoteca per als més xicotets i projeccions infantils. 

La delegada de Joventut, Davinia Bono, ha convidat “a tots els veïns i joves de la localitat a gaudir de la segona edició de la mostra de documentals .DOC que té lloc en el Casal Jove. Hem preparat una selecció d'obres premiades per la crítica que segur faran les delícies dels afeccionats a la gran pantalla. La construcció de noves instal·lacions durant el nostre mandat ha permès que mostres de cinema com aquesta que tornem a realitzar en el nostre municipi siguen una realitat i tot un èxit per al públic assistent". 
 
Aquest dijous, 23 d'abril, a les 19 hores, els afeccionats al cinema podran veure el documental “Mort accidental d'un immigrant: el cas Alpha Pam”. Aquesta producció, que va collir el premi al millor documental 2014 del Festival Extrema’Doc de Càceres, explica la història de Kalidou Gaye, que acaba de tornar de Senegal. Ha viatjat al seu país acompanyant al fèretre del seu amic de la infància Alpha Pam, amb el qual residia en el nord de Mallorca. 

El divendres, 24 d'abril, a les 19 hores, podrà veure's el documental franc-brasiler “La sal de la terra”, dirigit per Wim Wenders i Juliano Riberio Salgado. Aquesta producció segueix al fotògraf Sebastiao Salgado, que ha recorregut els cinc continents estudiant els canvis de la humanitat durant quaranta anys. Ara explora territoris verges i salvatges. 

El dissabte, 25 d'abril, serà el torn dels més xicotets, per als quals s'ha preparat el documental “Camí a l'escola”, que es projectarà a les 11.30 hores. Explica la història real i extraordinària de quatre xiquets, petits herois quotidians. Ells són Jackson, Carlitos, Zahira i Samuel, que han d'enfrontar-se diàriament a multitud d'adversitats i perills per a arribar a l'escola. 

El mateix dissabte, a les 11.40 hores, podrà veure's “Habitar la utopia” que s'emmarca en la crisi econòmica d'Espanya, quan un grup de dones decideix reallotjar-se en un edifici deshabitat “La Corrala- La Utopia” que no és de la seua propietat. Aquest documental va estar en la Secció Oficial del Festival de Cinema Europeu de Sevilla. 

A les 18 hores, els afeccionats a la música podran gaudir del documental “Pulp: a film about life, death and supermarket”. El grup Pulp i la ciutat de Sheffield es presenten en aquest documental com a elements inseparables. Les persones majors, xiquets, fans i fins als carnissers d'aquesta ciutat del sud d'Anglaterra examinen en els seus termes aquesta banda. Cal destacar que aquesta producció va collir el premi Sun Valley Film Festival. 

El festival “.DOC” es clausurarà a les 19.30 hores amb la projecció del documental “En terra estranya” de Icíar Bollaín, que explica la història de Gloria. Ella forma part del grup d'espanyols que han deixat el nostre país des de l'inici de la crisi econòmica. D'Almeria, de 32 anys, mestra sense plaça i dependenta en una tenda d'Edimburg des de fa dos anys, posa en marxa “Ni perduts ni callats”. 

Des del departament de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt recorden que el servei de Ludoteca estarà disponible el divendres, 24 d'abril, de 18.50 a 21 hores, i el dissabte 25 de 17.50 a 21 hores. Els destinataris són menors d'entre 5 i 12 anys. Les inscripcions són gratuïtes i poden fer-se reservant abans de les 14 hores del dia seleccionat. Els interessats han de cridar al telèfon 96 268 34 39.