La Mostra Internacional de Cinema Educatiu ha començat aquest matí

Kim Jae Woo ha presentat el seu documental “Halmoni” i la directora francesa Joëlle Compère ha presentat “La Retirada” juntament amb els alumnes de Millau que han realitzat el documental
 
La Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) ha començat aquest matí amb les projeccions de curtmetratges de cinema educatiu destinats al públic escolar, que s'han realitzat tant en l'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt, com la Casa Municipal de Cultura de Port de Sagunt. Tot seguit, el regidor delegat d'Educació, José Manuel Tarazona; i la regidora delegada d'Agermanament, María Giménez, han presentat els documentals “Halmoni” i “La Retirada” juntament amb l'escriptora Rosa Roig; la il·lustradora, Manola Roig, el coordinador d'agermanament amb Millau, Jaques Cohen; el director coreà de “Halmoni”, Kim Jae Woo; la directora de “La Retirada” Joëlle Compère i els alumnes del Lycée Jean Vigo que han realitzat al costat de la directora francesa el documental. Després de la presentació, alumnes de l'ESO dels instituts de la ciutat han pogut gaudir de les passades de tots dos documentals.

“La retirada” és un documental executat per joves d'un institut de Millau, ciutat agermanada amb Sagunt. Concretament, aquest documental ha sigut realitzat pels alumnes de la secció audiovisual de l'Institut Jean Vigo de Millau sota la direcció de Joëlle Compère i Josh *meson, i amb la col·laboració del Comitè d'Agermanament Millau-Sagunt i la seua secció cultural, coordinats per Jacques Cohen. “La retirada” és una labor de memòria intergeneracional, en la qual senyores majors procedents de l'exili, i últimes supervivents d'aqueix drama històric han transmès la memòria del seu exili als alumnes que l'han arreplegat i portat a la pantalla per a perpetuar-la. La realització del documental ha permès als alumnes practicar un gènere cinematogràfic difícil i exigent, i a uns i uns altres construir una reflexió crítica sobre els moviments de l'exili de la historia.

D'altra banda, “Halmoni” és un documental coreà realitzat per Kim Jae Woo que tracta sobre les dones coreanes obligades a l'esclavitud sexual per l'exèrcit imperial japonès.

La MICE és un projecte educatiu que les delegacions d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Sagunt han impulsat perquè els ciutadans participen activament en la manera d'entendre la realitat audiovisual.

Les activitats continuaran aquesta vesprada, a partir de les 19.30 hores, amb la projecció, oberta a tota la ciutadania en el Centre Cultural Mario Monreal, del film “La història de la bicicleta del món pare i jo” (V.O.S. en valencià). Pel·lícula iraniana, guanyadora d'importants premis internacionals. A més, per a gaudir d'aquest llargmetratge vindran al Centre Cultural Mario Monreal importants directors i guionistes internacionals de l'àmbit audiovisual com Mitsuo Tahira, director Kineko Children’s Film Festival de Tòquio; i altres directors d'animació o coordinadors de festivals japonesos com Miho Kazama o Yasushi Asai. També estaran el nord-americà Joel Soisson, el germà Michael Harbauer o la guionista tailandesa Chariyawan Tavoranon. Des d'Indonèsia, vindrà a Sagunt la professora de cinema Penny Sylvania Putri. A més, durant la projecció també estaran presents altres autoritats del món del cinema com el cubà Arian Ramiro Fernandez-Larrea; el belga i secretari del European Children’s Film Association, Felix Vanginderhuysen; i el director de la MICE, Josep Albiol.

Per a commemorar la declaració de Sagunt com a capital Valenciana de la Romanització, l'acte explicarà a més, amb la posada en escena per part de l'associació “Saguntum Civitas”, d'una recreació romana que es realitzarà abans que comence la pel·lícula.

D'altra banda, el divendres, a partir de les 19.00 hores, en la Casa Municipal de Cultura de Port de Sagunt es projectaran el documental “Halmoni” de Kim Jae Woo, i el documental “La retirada” que tracta sobre l'exili durant la guerra civil a França. El documental ha sigut realitzat per l'institut Liceu de Millau. A més, també es realitzarà una projecció dels millors curtmetratges nacionals i internacionals de ficció dins de la MICE Competitiva, i tots els assistents formaran part del jurat que decidirà quin d'ells obté el premi de “Secció Ficció”, que es lliurarà diumenge que ve, 28 de febrer, en el Palau de la Música de València.