La Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) arriba un any més a Sagunt

Per segon any consecutiu, Sagunt serà la seu de la MICE durant els dies 20,22 i 23 de febrerLa Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) arriba de nou a Sagunt. En la cinquena edició de la mostra, que es realitzarà a València i localitats valencianes vertebrant el territori en un projecte audiovisual, Sagunt torna a ser seu de la MICE per segon any consecutiu, donat el bon acolliment que va tenir l'any passat entre els col·legis participants. Seran els pròxims dies 20, 22 i 23 de febrer quan es podrà gaudir dels tallers i projeccions emmarcats en la mostra, dirigida i organitzada per Josep Arbiol, president de l'Associació Cultural Jordi el Mussol.

Es tracta d'un festival de cinema, dedicat a xiquets i joves, que té la finalitat de difondre la cultura de la imatge i promoure el foment de l'alfabetització i comunicació audiovisual com a eina per a la difusió de valors socials i educatius.

Este matí ha tingut lloc la presentació de la V edició de la mostra en el Centre del Carme de València, a la qual ha assistit el regidor d'Educació i Cultura, José Manuel Tarazona, el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler i el director de la MICE, Josep Arbiol.

 
 
José Manuel Tarazona, afirma que “volem que la MICE 2017 siga un pilar important del projecte educatiu i cultural de ciutat que estem construint. Sagunt ha d'entendre's com una Ciutat Educadora oberta a un món cada vegada més globalitzat i immediat, però que necessita comunicar, més que mai, l'extraordinària diversitat cultural que existeix en el nostre país i en el seu conjunt. És important conéixer i entendre la suma de valors, creences i maneres d'entendre la vida en una comunitat qualssevol des d'un vessant educatiu; des de la mirada d'un xiquet o una xiqueta, sovint repleta de somnis impossibles a causa de la marginació individual o col·lectiva, a les injustícies, al menyspreu dels drets i llibertats bàsiques, a l'abús de poder d'una minoria”.
 
Concretament, la iniciativa, que a Sagunt està organitzada per la delegació de Cultura de l'ajuntament i que compta amb el suport de la Conselleria d'Educació i Cultura, comptarà amb diferents iniciatives. Entre elles, destaquen les projeccions de pel·lícules premiades internacionalment per la seua qualitat i reconeixement, així com la projecció de cinema fet en entorns educatius i culturals per a l'alumnat de primària, secundària i batxillerat, en les quals es preveu l'assistència de més de mil alumnes de diferents centres educatius.Entre les activitats, el dilluns 20 de febrer es projectaran pel·lícules creades i produïdes en diferents països del Genere Ficció però amb contingut educatiu; de contrastada qualitat i premiades en festivals internacionals. Aquesta passada de pel·lícules es projectarà en el Centre Cívic del Port Sagunt gràcies a l'oferiment de l'Associació Nautilus, que col·labora amb l'Ajuntament de Sagunt en la MICE. El jurat que decidirà el millor curtmetratge seran totes aquelles persones que assistisquen a la mostra. L'origen i producció de les pel·lícules que es van a projectar és divers, ja que provenen de països com Mèxic, Argentina, Israel, Alemanya, Itàlia, Espanya, Índia, Iran, etc.

A més, també es projectaran pel·lícules produïdes i realitzades per a concursar en el SAMBORI MICE 2017, secció especial dirigida a l'elaboració de muntatges audiovisuals que té com a objectiu potenciar i normalitzar l'ús del valencià, i en la MICE AWARDS 2017 pels alumnes dels col·legis CEIP Baladre, C.C. María Inmaculada i Sant Vicent Ferrer de Faura, i instituts com el Clot del Moro de Sagunt, i el Brop i Llop de Vila-real.

Les projeccions escolars per a alumnes d'infantil, primària i secundària estan previstes per a dimecres 22 de febrer en l'auditori Joaquín Rodrigo i el dijous 23 de febrer en la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt. En les sessions i projeccions podran participar totes les classes i l'alumnat interessat fent la reserva en el següent número de telèfon: 96 265 58 72.

HOMENATGE A L'ACTRIU ROSARIA OMAGGIO

Durant la vesprada del dimecres 22 de febrer, a partir de les 18:15 hores en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt, es retrà homenatge a Rosaria Omaggio, ambaixadora de la UNICEF a Itàlia, actriu, escriptora, guionista i directora de cinema. És molt recordada pels valencians en el seu paper com Visanteta en la pel·lícula El virgo de Visanteta, de Vicente Escrivà. En l'acte, que estarà moderat pel cronista Lluís Mesa, també participaran els germans Caballer, Camí de Nora i els alumnes del conservatori i de la Lira Saguntina. A més de l'homenatge a la trajectòria de l'artista, es projectarà el curt Hey You! i el llargmetratge Walesa, man of hope (Walesa, l'esperança d'un poble), del director polonés Andrzej Wajda.

D'altra banda, recordar que la cerimònia d'obertura de la MICE 2017 tindrà lloc diumenge que ve 19 de febrer en el Palau dels Arts. Des de les 17:30 hores hi haurà animació en el carrer i serà a les 18:00 hores quan comence la inauguració en l'Auditori. L'entrada serà gratuïta fins a omplir l'aforament.

Per a més informació sobre el MICE es pot consultar el catàleg oficial:
http://www.micevalencia.com/wp-content/uploads/2017/02/mice2017-web.pdF