La mostra puntDOC tancarà amb èxit la seua quarta edició

L'actual edició de la mostra puntDOC culmina este dissabte 13 de maig després de tres caps de setmana de projeccions amb els millors documentals de l'última temporada


La quarta edició de la mostra puntDOC encararà la recta final el pròxim dissabte 13 de maig, encara que queden moltes projeccions per gaudir. El pròxim dijous es reprenen les cites al Casal Jove amb la pel·lícula britànica Síria, una història d'amor, nominada als Bafta i als Premis del Cinema Europeu. Per la seua banda, el divendres es projectarà un dels documentals més lloats dels últims temps, Fuocoammare, del director italià Gianfranco Rosi, un documental nominat als Oscar i als César i guanyador de l'Ós d'Or a la millor pel·lícula al Festival de Berlín de 2016.

Ja de cara al cap de setmana, el públic podrà gaudir durant el matí del dissabte de l'expedició d'un pare i el seu fill gràcies a la història que explica Jon Herranz a Panorama, on assistirà el col·lectiu Annapurna-València De vesprada les projeccions seran a la Casa de Cultura del Port de Sagunt on el crític Eduardo Guillot visitarà la mostra per a presentar el documental Gimme Danger que Jim Jarmusch ha realitzat sobre els Stooges, la mítica banda liderada per Iggy Pop. Finalment, Frágil Equilibrio, de Guillermo García López, últim Goya al millor documental, tancarà la sessió.

Entre les novetats que ha tingut enguany esta quarta edició, destaca el suport de la revista Altaïr i la plataforma online FILMIN que ja té obert un canal puntDOC, que en sinergia amb la nostra mostra arreplega dotze dels dihuit documentals que han sigut projectats.

D'altra banda, cal assenyalar que durant el cap de setmana també tindrà lloc el concurs LIMIT 24 HORES.DOC, al qual podran participar joves creadors amb els seus curtmetratges documentals realitzats contra el rellotge. El divendres 12 serà la inscripció i recollida de bases al Casal Jove; les 20 hores del dissabte 13 de maig serà l'hora límit per a portar el curtmetratge rodat en tan sols 24 hores; i durant el matí del diumenge 14 de maig es projectaran totes les obres participants i es lliuraran els premis, en col·laboració amb Pezenelagua.

A més a més, el dissabte estarà obert el servei de Ludoteca, per als xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys, en horari de 17.30 a 21.30 hores. Les inscripcions podran realitzar-se telefonant al 96 268 34 39.

Una de les riqueses de la mostra són les seues activitats paral·leles, com és el cas del schoolDOCS, que pretenen acostar el documental a les aules amb la projecció per a centres de primària i secundària de Sagunt dels films Muros, Bicicletas vs Coches i Las estaciones. SchoolDOCS es projectarà gratuïtament per als centres educatius en dues seus, l’Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt i el Casal Jove del Port de Sagunt i dins de l'horari lectiu. Per a reservar les invitacions s'ha establit un senzill procediment mitjançant correu electrònic o telefonant al Casal Jove, indicant centre educatiu, curs, grup, nombre d'alumnes i nom del tutor/a.