La plaça Cronista Chabret tornarà a ser escenari d'espectacles musicals i les tradicionals olles en les Festes Patronals

El concert de Los Secretos i els actes taurins seran els plats forts de la programació d'enguany


La programació de les festes patronals de Sagunt inclou enguany nombroses novetats com l'augment de la seguretat dels animals en els actes taurins o la recuperació de la Glorieta com a espai per a acollir espectacles musicals i el tradicional repartiment d'olles. 

Quant als actes taurins, hi haurà una jornada més de bous que l'any passat. A més, s'ha organitzat un “Grand Prix” de vaquilles i es mantenen els vistosos tancaments campers. Cal destacar que, amb la finalitat d'incrementar la seguretat, s'ha augmentat el nombre de voluntaris a vint, deu més dels quals exigeix la llei. Així mateix, estos rebran formació per part de tres especialistes en la matèria. Una altra novetat és que s'ampliaran els corrals, es posaran tendals i es garantirà que els caps de bestiar tinguen aigua en els tancaments. 

Com a novetat d'enguany, molts actes com els espectacles musicals i el tradicional repartiment d'olles tornaran a la Glorieta. Des de la Federació de Penyes de Sagunt han destacat la qualitat de les orquestres i dels concerts de Los Secretos i La Década Prodigiosa. Finalment, una altra de les activitats que torna a la programació és la competició dels “autos bojos”, uns vehicles sense motor que descendeixen pel carrer Castell.

Cal destacar que la delegació de Festes de l'Ajuntament de Sagunt concedeix a la Federació de Penyes de Sagunt una subvenció de 93.500 euros per a la realització dels festejos. 

L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, i el president de la Federació de Penyes de Sagunt, Ricardo Meliá, van presentar ahir la programació en un acte que va tenir lloc en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt. La presentació també va comptar amb la presència d'altres regidors de l'Equip de Govern com: Remei Torrent, José Manuel Tarazona, Sergio Moreno i María Dolores Giménez. A més, va estar el delegat d'Esports de la Federació de Penyes, Jordi Esteller. 
 
 
L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, ha destacat: “La comissió ha sigut molt receptiva a la reivindicació de descentralitzar la festa. Entenem que els festejos han de ser pròxims a les persones, perquè molta gent gran ens demanava que alguns espectacles se celebraren en el centre del poble. A més, era una petició dels comerciants”. Fernández ha indicat que “les festes són molt variades i compten amb molts actes”. A més, ha especificat que “es posa una especial atenció als actes de bous al carrer” i que “la comissió es va a esforçar per a garantir que no hi haja maltracte animal, ja que d'açò depèn el futur de la festa”. 

Per la seua banda, el president de la Federació de Penyes de Sagunt, Ricardo Meliá, ha assenyalat: “Enguany hem treballat molt intensament per a realitzar unes grans festes patronals de Sagunt. L'objectiu d'enguany ha sigut retornar-li la festa al poble i traslladar actes de la festa al nucli històric, a la Glorieta, després de nou o deu anys. Era una reivindicació del comerç local, que ens ho ha agraït, i també és important per als majors, que no han de desplaçar-se al Nord del Palància per a assistir a activitats com les varietats”.  
La Federació de Penyes també ha habilitat una bústia de suggeriments perquè qualsevol ciutadà puga realitzar aportacions per a millorar les festes. Els interessats podran fer-ho a través dels comptes en les xarxes socials de Facebook i Twitter o en el correu electrònic sugerenciasfps@gmail.com.