La planta de Galmed torna a obrir

Ja s'ha contractat a una part dels treballadors necessaris per al funcionament de la fàbrica i en les pròximes setmanes es continuarà amb les contractacions


La línia de galvanització per immersió de thyssenkrupp Galmed S.A. a Sagunt ha tornat a entrar en servei. La represa oficial de la producció ha sigut inaugurada avui pel president de la Generalitat, Ximo Puig, en una visita a la fàbrica que ha comptat amb representants de l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Sagunt, així com representants de thyssenkrupp Steel Europe Ag.
 
Segons explica l'empresa en un comunicat, ja s'ha contractat a una part dels empleats necessaris per al funcionament de la fàbrica i en les pròximes setmanes es continuarà amb les contractacions. Mentrestant, als antics empleats de thyssenkrupp Galmed S.A. se'ls ha oferit reprendre la seua activitat en la fàbrica.
 
 
En tancar les instal·lacions en 2013 a causa de la baixa càrrega de treball per la crisi econòmica, es va acordar amb el Comitè d'empresa un pla d'ajuda social que contemplava, entre altres opcions, un canvi del lloc de treball a la societat matriu thyssenkrupp Steel Europe Ag.
 
Els prop de 50 treballadors que segons l'acord van passar a altres emplaçaments d'Alemanya han tingut ara la possibilitat de tornar voluntàriament als seus antics llocs de treball. Segons l'empresa, molts d'ells han aprofitat l'oportunitat.
 
 
Segons Ximo Puig, “que una multinacional com ThyssenKrupp finalment torne a Sagunt i a la Comunitat Valenciana és la millor notícia que podíem tenir, perquè és la confiança i la credibilitat el que està avalant aquesta tornada. […] Fa uns mesos, quan vam estar a Duisburg (Alemanya), parlarem de la indústria i de la formació, aquest centre de formació que tenen en Duisburg, que és magnífic i que tant de bo en part es puga traslladar ací perquè la formació és un element fonamental per a tenir la capacitació necessària en el nou concepte industrial”.
 
“Nosaltres l'única cosa que podem aportar des de les institucions locals i la Generalitat és un entorn favorable a la inversió i al desenvolupament de la política industrial. No hi ha cap país avançat en el món que no tinga una política industrial potent, i per tant per a nosaltres la reindustrialització és un element fonamental”, ha assenyalat Puig.
 
 
 

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha declarat que “aquesta és una gran notícia que esperàvem, la reobertura de Galmed i la recuperació de gran part dels llocs de treball. […] Si mirem arrere va ser una situació molt complicada. Recorde perfectament quan viatjarem a Alemanya per a intentar convèncer als directius de ThyssenKrupp que aquesta era una empresa competitiva i amb futur”.
 
“Crec que al final ens han donat la raó per açò, i que aquesta empresa s'obri perquè tothom està veient que Sagunt és un nucli important en el teixit empresarial, industrial i econòmic del nostre país”. Fernández també ha volgut “felicitar als treballadors que recuperen el seu treball i als que ho troben per primera vegada. Una molt bona notícia en acabar esta setmana, que per a acabar l'any no té més que satisfaccions”.
 
Pepe Gil, en representació de l'alcaldia, ha assenyalat que “estem molt contents, perquè realment significa que les empreses exteriors i multinacionals tornen a confiar en l'economia valenciana i més concretament en el paper que l'Ajuntament i la Generalitat estan jugant per al creixement econòmic de la societat valenciana en general”.
 
“S'estan fent inversions en Parc Sagunt i posant facilitats per a poder portar més empreses com Galmed”, ha recordat Gil.