La quarta edició de la mostra de documentals puntoDOC ja està llista per a la seua exhibició

El festival se celebra del 27 d'abril al 13 de maig en el Casal Jove del Port de Sagunt


La quarta edició de la mostra puntoDOC ja està preparada per exhibir-se després de les setmanes festives. El festival, organitzat per la regidoria de Joventut, se celebrarà del 27 d'abril al 13 de maig en el Casal Jove del Port de Sagunt, tres intensos caps de setmana amb els millors documentals de l'última temporada. Una de les novetats d'enguany és el suport de la revista Altaïr i la plataforma online FILMIN, que ja té obert un canal puntoDOC i recull dotze dels dihuit documentals que es projectaran.

Fuocoammare, Frágil equilibrio, Siria, una historia de amor, Omega, Sonita, Muros, En el mismo barco, Oasis: Supersonic, o Gimme Danger (La historia de The Stooges) són algunes de les peces més destacades.

Com sempre, el festival comptarà amb la presència d'alguns dels autors, com Matilde Alcaraz i Santiago Hernández, que vindran a presentar el seu treball: Peset, un home bo. Metge, rector i republicà.

Esta edició és, sens dubte, la més ambiciosa, amb tres setmanes en les quals projectarem dèsset documentals, la majoria centrats en la defensa dels drets humans i en mostrar models econòmics alternatius al neoliberalisme, sense oblidar blocs com el del musical, els documentals dirigits al públic infantil o el de les biografies”, ha declarat el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro.

A més, cada any l'activitat paral·lela va a més, com els concursos perquè els alumnes de l'Escola Municipal de Cinema puguen presentar els seus treballs, amb projeccions en col·legis i instituts, o tallers”, ha detallat.

Les dihuit projeccions que componen el puntoDOC es reparteixen en tres setmanes i suposen un variat repàs al bon estat de forma del gènere documental, amb parada en dos clàssics com Cuando éramos reyes i Native Land, i una mirada especial a la denúncia de desigualtats, les alternatives al model neoliberal dominant, els efectes del canvi climàtic i la música, segons destaquen des de l'organització.

En paral·lel a les projeccions, hi ha activitats paral·leles complementen l'abast de la Mostra: el High & Elementary DOCs porta les pel·lícules als instituts de Sagunt en horari lectiu; el puntoDOC.Kids, ofereix servei de ludoteca per als dissabtes 6 i 13 de maig, i en el concurs Limit 24hores.DOC poden participar joves creadors amb els seus curtmetratges documentals realitzats a contrarellotge entre el 12 i el 14 de maig.

En esta edició, encara que l'epicentre del festival segueix sent el Casal Jove, els llocs de projecció s'amplien al Centre Cultural Mario Monreal, la Casa de Cultura del Port de Sagunt i els cinemes Alucine Multiplex.