La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt continua treballant per la prevenció de violència de gènere organitzant diverses activitats

Entre elles, destaquen els tallers impartits en instituts i el premi a la falla més igualitària de SaguntLa Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt continua amb el treball de prevenció de la violència de gènere entre la població més jove del municipi. Per a tal fi, s'ha centrat en un programa d'atenció integral d'intervenció i prevenció en casos de violència masclista en adolescents, noves masculinitats i atenció a la diversitat sexual. Es tracta d'un programa flexible i obert a les necessitats i peculiaritats de cada centre, en el qual intervenen tots els nivells educatius, abastant des de 6º de primària fins a 2º de batxiller. 

La regidora d'Igualtat, María Giménez, ha explicat que “és clau que des de l'Àrea d'Igualtat desenvolupem i centrem estos programes en els instituts, per a coeducar en temes tan vigents en esta etapa de vida i ensenyament, perquè en l'adolescència és on els i les joves comencen a viure les seues primeres relacions afectives i projecten els sistemes de creences i de relacions adquirits al llarg de la seua vida. Amb la influència de les relacions asimètriques i desiguals i que legitimen la violència, és necessari que adquirisquen recursos més sans, igualitaris i respectuosos per a totes i tots".

D'altra banda, la Regidoria d'Igualtat ha convocat la novena edició del premi a la Falla més Igualitària de Sagunt, dotat amb 300 euros. El consistori atorgarà este guardó a la falla que millor difonga una imatge respectuosa amb la dignitat de les dones i les relacions igualitàries entre les persones. El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 24 de febrer de 2017. Per a açò, l'Àrea d'Igualtat ha contactat amb la Federació Junta Fallera de Sagunt per a explicar la convocatòria del premi i resoldre dubtes sobre este tema.

"La comesa d’esta convocatòria és impulsar totes aquelles iniciatives que tinguen com a objectiu promoure la igualtat entre dones i homes, i la prevenció de la violència de gènere amb tal de contribuir a aconseguir una societat més justa i igualitària", ha expressat Giménez. 

Les associacions falleres que es presenten hauran de descriure en la presentació almenys una escena que faça al·lusió explícita a fi d’esta convocatòria en el monument faller. Quant a la crítica en el llibret i les activitats de l'associació es tindran en compte de manera complementària. A l'hora de concedir el premi es valorarà que la falla projecte una imatge d'igualtat en el monument i crítica, llibret i/o activitats; que respecte la dignitat de les dones; que fomente la igualtat entre les persones; que utilitze un llenguatge no sexista; i que fomente la corresponsabilitat i la superació dels rols tradicionals i els estereotips sexistes.