La regidoria d’Igualtat presenta la programació del 8 de Març

Entre els actes, que es desenvoluparan de l'1 de març a l'11 d'abril, es troben conferències, obres de teatre i dansa, projeccions de pel·lícules i documentals, així com col·loquis i taules redones, tots amb la dona com a protagonista

 
La regidora d'Igualtat, María Giménez, ha presentat en el Centre Cívic del Port de Sagunt la programació d'actes del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. Giménez ha assegurat que “els ajuntaments som les institucions més properes a la ciutadania i, per tant, tenim la responsabilitat de treballar per a aconseguir la igualtat real, perquè queda molt per fer, així com eradicar tot tipus de violència contra la dona pel simple fet de ser-ho”.
 
El programa d'actes en commemoració del 8 de Març, que començarà dimecres 1 de març amb la inauguració de l'exposició fotogràfica La ciutat de les dones, organitzada per la regidoria d'Igualtat, i finalitzarà el dimarts 11 d'abril amb una obra de teatre, contempla un total de vint-i-dos esdeveniments entre conferències, taules redones, presentacions de llibres, concerts, obres de teatre i dansa o projeccions de pel·lícules i documentals. Tots estos actes tindran com a principal protagonista la dona i estan organitzats per l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt, diferents associacions de dones del municipi, col·lectius i entitats. Maria Giménez, ha afirmat que “es tracta d'una programació extensa i variada, per a tots els gustos i totes les edats”, i ha animat la ciutadania a participar-hi.
 
Entre les activitats més destacades es troba el VIIIé Cicle de Cinema Dones darrere la càmera que comptarà amb la projecció dels llargmetratges Mapa de sonidos de Tokio d'Isabel Coixet i Flores de otro mundo de Iciar Bollaín, el mateix dia 8 de març a les 17 h; la manifestació Feminisme en lluita- Dones Lliures- Enderrocant fronteres divendres 3 de març a les 19.30 h convocada per la coordinadora de dones; un taller d'animació lectora el divendres 10 de març a les 17.30 h dirigit a públic d'entre 5 i 8 anys i organitzat pel departament municipal d'Arxiu i Biblioteques, o el berenar Compartint poemes i cançons organitzat per l'associació Dones Baladre, el dimecres 15 de març a la 18 h, en el local de l'associació en la plaça Tirant lo Blanc.
 
També tindrà lloc el II Festival Alça-veus: Erem, som i serem organitzat per l'associació Amigas Superviventes amb la col·laboració de la regidoria de Joventut, Danses Urbanes del Port de Sagunt, Camí de Nora, l'IES Clot del Moro i l'associació Dones de Baladre, així com el Circulo de silencio: Mujer refugiada e inmigrante el diumenge 12 de març a les 12 h amb l'actuació de Seyahat de TarDanzas en el Passeig Marítim. Seguidament, la companyia Maduixa Teatre ficarà en escena l'obra Mulïer, un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines, homenatge a totes les dones.
 
El programa d'enguany ve il·lustrat amb el cartell de Juan Diego Ingelmo, guanyador del concurs organitzat pel col·lectiu de Dones de Sagunt: 8 de Març.