La regidoria d'Igualtat presenta la programació pel Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Entre els actes del 25N es troben obres de teatre, tallers, xarrades i conferencies
Imagen 1
La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt organitza, un any més, el programa dels actes programats al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. El programa està format per actes i activitats organitzats per diferents associacions de dones del municipi i per la pròpia regidoria.

La delegada d'Igualtat, Remei Torrent, ha subratllat la importància d'actes d'aquest tipus: “des del departament d'Igualtat volem continuar fomentant la no violència cara a les dones, que actualment és una xacra molt forta en la societat. Creiem que des de l'ajuntament som els més propers a la ciutadania, i per açò hem d'impulsar polítiques igualitàries. Volem fer una crida a tots els ciutadans i ciutadanes de Sagunt perquè acudisquen als actes”. La regidora ha volgut també destacar la implicació de les entitats que participen en la programació: “donem les gràcies a les associacions de dones, que han coordinat les activitats que ens han fet arribar a l'àrea d'igualtat, per ajudar-nos i col·laborar amb el programa”.

Un dels plats forts d'aquestes jornades serà l'assistència a la marxa estatal “Contra la violència masclista” que tindrà lloc a Madrid el pròxim 7 de novembre a les 12:00h. Entre els actes programats es troben obres de teatre, tallers, una conferència de Judit González Hernández, coordinadora de l'Àrea de Treball per a la Dona i Persones LGTB d'Amnistia Internacional de València, una xarrada-col·loqui a càrrec de Joan Sanfélix Albelda, sociòleg i màster en Gènere i Polítiques d'Igualtat, i la tradicional manifestació a València que eixirà del Parterre a les 19:30h.

Ahir es va presentar el cartell guanyador del concurs “Parem la violència contra les dones” de l'any 2015. El guanyador va ser Manuel Guillem Fabregat, que ha obtingut un premi de 300 euros per a gastar en comerços locals.
 
 
PROGRAMA D’ACTES
«25 DE NOVEMBRE DE 2015»
 

DIJOUS, 5 de novembre, 12.00 h

Roda de premsa de presentació d’actes i lliurament del premi al cartell guanyador del concurs «Parem la violència contra les dones». En les dependències municipals de l’Àrea d’Igualtat.
 
DISSABTE, 7 de novembre, 12.00 h
Marxa estatal «Contra les violències masclistes» a Madrid. Eixida des del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. (Paseo del Prado, 18. Madrid)
Convoca: Moviment Feminista
 
DISSABTE, 14 de novembre, d’11.30 h a 13.30 h
Zapatos Rojos (Elina Chauvet). Taller de pintura contra la violència de gènere i el feminicidi. Porta les teues sabates usades i pinta-les contra la violència masclista.
 
Als jardins del Centre Cívic, al costat de les dependències municipals de l’Àrea d’Igualtat (rotonda de Periodista Azzati i Av. 9 d’Octubre).
Convoca: Regidoria d’Igualtat
Col·labora: Asociación Amigas Supervivientes i Amnistia Internacional
 
DIMECRES, 18 de novembre, 18.30 h
Teatre: Vivencias. Treball col·lectiu del grup i la professora. Directora: Elvira Narbón.
Centre Cultural Mario Monreal
Organitza: Associació de Dones Salut per a la Tardor
 
DIJOUS, 19 de novembre, 19 h
Conferència: «Mi cuerpo, mis derechos. Zapatos Rojos»
A càrrec de Judit González Hernández, coordinadora de l’Àrea de Treball per la Dona i Persones LGTB d’Amnistia Internacional de València.
Sala d’actes del Centre Cívic del Port de Sagunt
Organitza: Asociación Amigas Supervivientes
 
DIVENDRES, 20 de novembre, 19 h
Xarrada-col·loqui: «El paper de les noves masculinitats en la lluita contra la violència de gènere»
A càrrec de Joan Sanfélix Albelda, sociòleg i màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat. Doctorand en estudis de gènere i tallerista, formador i investigador en gènere, igualtat i noves masculinitats.
Sala d’actes del Centre Cívic del Port de Sagunt
Organitza: Regidoria d’Igualtat        
 
 
DIMARTS, 24 de novembre, 18 h
Teatre: Por nosotras y Teté, a càrrec de Las Ladys del Teatro. Direcció: M. Carmen Escriche
Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt
Organitza: Asociación Salud y Ocio
 
DIMECRES, 25 de novembre, 12 h     
Minut de silenci contra la violència de gènere i lectura d’un manifest institucional. En la porta del Palau Municipal a Sagunt i a la mateixa hora en la Tinència d’Alcaldia del Port de Sagunt.
 
De vesprada, el Consell Municipal de la Dona convida la ciutadania a sumar-se a les mobilitzacions per a l’eliminació de la violència masclista.
19 h en la Tinència d’Alcaldia del Port de Sagunt
19.30 h en el Parterre de València
 
DIJOUS, 26 de novembre, 19 h
Acte del XII Aniversari del Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere. Es tracta d’un treball expressiu amb jóvens al voltant de l’absència a l’Àgora del Casal Jove, dins de la Sala d’Actes, on es donarà la benvinguda a les noves entitats adherides al Pacte Ciutadà. Dirigeix l’acte Sergi Juesas, de Camí de Nora.
Casal Jove (c/ Vent de Marinada), Port de Sagunt
Organitza: Regidoria d’Igualtat
 
DIVENDRES, 27 de novembre, de 16.30 a 19 h  
Exposició-rèplica del projecte Zapatos Rojos d’Elina Chauvet (Mèxic). Rotonda Ramón de la Sota (pendent de confirmació).
Organitza: Asociación Amigas Supervivientes, en col·laboració amb Amnistia Internacional
 
A les 19.30 h
Celebració del segon aniversari de l’Asociación Amigas Supervivientes. Presentació del curtmetratge Decido vivir, amb la participació de l’Asociación Amigas Supervivientes.
Sala d’actes del Centre Cívic del Port de Sagunt
Organitza: Asociación Amigas Supervivientes