La regidoria de Joventut organitza unes jornades informatives sobre el programa europeu Erasmus Plus

La sessió serà este dissabte al matí i a la vesprada en el Casal Jove del Port de Sagunt i és necessària la inscripció prèvia
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt organitza este dissabte en el Casal Jove del Port de Sagunt unes jornades informatives sobre el programa europeu Erasmus Plus a fi d'acostar les seues múltiples possibilitats als joves de la ciutat. Erasmus Plus inclou accions com el servei voluntari europeu o els intercanvis.
 
El programa, que permet moure's per Europa de forma segura i econòmica, va dirigit tant a estudiants com a joves en general, per tant els destinataris d'esta activitat són des d'associacions juvenils o culturals que compten amb joves fins a públic jove en general (de 16 a 35 anys), estudiants o no. Els projectes d'Erasmus + es poden realitzar en grup o de forma individual i sempre estaran recolzats per entitats com associacions, fundacions, clubs o el mateix Ajuntament de Sagunt.
 
El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, inaugurarà estes jornades en les quals, a més de xarrades informatives, es realitzaran tallers de desenvolupament de projectes internacionals, de cerca de projectes, d'elaboració d'un Curriculum Vitae en format Europass i de redacció d'una carta de motivació. A més, es presentaran casos reals que vindran seguits d'un debat perquè els assistents puguen exposar els seus comentaris i dubtes.
 
Les jornades començaran a les 10.15 h del dissabte i, després d'una aturada a les 13.30 h, continuaran de 16 h a 18 h. A causa de l'aforament limitat, per a assistir és necessari inscriure's enviant un mail abans del 9 de març amb nom, cognoms i DNI a joventut@aytosagunto.es, especificant en l'assumpte “Jornades Erasmus Plus”. L'activitat és gratuïta i, a més, s'ha creat un esdeveniment en Facebook en el qual es pot veure la informació: https://www.facebook.com/events/842679472537949/
 
D’altra banda, es recorda que, a part d’estes jornades, la regidoria de Joventut té disponible un horari d'atenció tots els dimarts de 19 h a 21 h en l'Oficina Europa, situada en el Casal Jove, per a informar sobre el programa Erasmus Plus a tota persona interessada que s'acoste. També pot obtindre’s informació d’este tipus enviant un correu a erasmusplus.sagunto@gmail.com o cridant al 96 268 34 39.
 
Durant el curs 2015-2016, aproximadament 200 joves de Sagunt van rebre informació sobre els programes europeus i al voltant de 25 van poder beneficiar-se directament d'alguna de les activitats existents. En 2017 es pretén augmentar esta quantitat i que moltes més persones de Sagunt aprofiten estes oportunitats.
 
Adjuntem programa complet de les jornades de dissabte:
 
Matí:
10.15 h – Inauguració de les Jornades a càrrec de Guillermo Sampedro, regidor de Joventut de l’Ajuntament de Sagunt.
10.30 h – Presentació general del Programa Europeu Erasmus Plus.
11.30 h – Taller “Desenvolupa la teua idea de projecte internacional Erasmus+”.
12.30 h – Presentació de casos reals i debat-comentaris-dubtes.
13.30 h – Fi de la sessió del matí.
 
Vesprada:
16.00 h – Presentació Què és SVE? + casos reals.
17.00 h – Taller de cerca de projectes, CV (Europass) i carta de motivació.
18.00 h – Fi de la jornada.