La regidoria de Medi Ambient de Sagunt promou una campanya per fomentar la recollida selectiva de residus durant les festes

La penya que més recicle pot aconseguir fins a 300 € en productes d'alimentació per adquirir en establiments de Sagunt
 


La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sagunt ha iniciat una campanya de sensibilització i conscienciació ciutadana sobre el reciclatge d'envasos lleugers i matèria orgànica per a estes festes. La campanya està dirigida a les 131 penyes que integren el mapa fester de Sagunt i el Port de Sagunt per promoure la responsabilitat ciutadana i el reciclatge en els seus locals i en els recintes firals.

 

La campanya ha sigut presentada este matí per la regidora de Medi Ambient, Teresa García, i la regidora de Festes, Remei Torrent. García ha declarat que “quan acaba un ball o una festa la brutícia que queda en els carrers és considerable i esta campanya és una ferramenta de prevenció perquè açò no es produïsca”.

 

Amb el títol El pes pesat de la Festa, la campanya vol motivar el reciclatge de residus en les penyes amb l'incentiu de premiar a la penya que més recicle. Els residus d'envasos lleugers i restes de menjar es dipositen en un ecoparc mòbil que estarà instal·lat en el recinte firal els dies 15, 16, 22 i 23 de juliol, des de les 19 hores fins a mitjanit. En l'ecoparc mòbil estos residus seran pesats en una bàscula informatitzada i aniran sumant el seu pes fins al final de les festes. La penya que més recicle pot aconseguir fins a 300 € en productes d'alimentació per adquirir en establiments de Sagunt.

 

La campanya arranca el dia 15 de juliol per a les 74 penyes de Sagunt. Un equip d'educadors ambientals informarà les penyes sobre esta nova acció mediambiental i repartirà poals i bosses per al dipòsit de restes de menjar i envasos respectivament. Així mateix, cada penya comptarà amb una targeta identificativa per usar-la en l'ecoparc mòbil quan es dipositen els residus i es procedisca a pesar-los. El mateix procediment es realitzarà amb les 57 penyes del Port de Sagunt els dies 5, 6, 12 i 13 d'agost.

 

L'objectiu d’esta campanya municipal és sensibilitzar els penyistes sobre la importància de separar els residus en origen, informar sobre els beneficis ambientals que genera esta acció i valorar, segons els resultats, l'aplicació de possibles incentius en les taxes de recollida i tractament de residus.