La Regidoria de Serveis Socials organitza un programa d'activitats per a persones amb discapacitat intel•lectual

DiverEstiu és un programa d'activitats d'oci i temps lliure per a l'estiu


 El Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat el programa de DiverEstiu per a aquest estiu. Aquest programa va dirigit a les persones amb discapacitat intel•lectual, i es desenvoluparà el 27 juny al 29 de juliol en un horari de 9.30 hores a 13.30 hores, en el C.I.I. Sant Cristófol.

Entre les activitats que proposen es troben manualitats, jocs de textures i sensacions tèrmiques, per a aconseguir una bona psicomotricitat gruixuda i expressió corporal. També hi haurà musicoterapia, video- fórum, visites culturals i excursions. Aquest programa disposarà de 20 vacants disponibles, i per a sol•licitar-ho s'ha d'emplenar una fitxa adjunta i presentar-la en qualsevol registre dirigida al departament municipal de Serveis Socials.


Les persones que es presenten al programa podran triar el tipus de matrícula, ja que hi ha quatre modalitats diferents, segons el temps que escullen, de 2 a 5 setmanes. L'Ajuntament de Sagunt aporta el 80 % de pressupost de cada participant, mentre que el 20 % ho aporten les famílies. Cada família escollirà les setmanes que desitgen, però perquè es puga dur a terme ha d'haver-hi un mínim de 10 persones inscrites per setmana. cal destacar el servei de transport i la possibilitat de sol•licitar una subvenció a través de Serveis Socials per a famílies amb escassos recursos econòmics, doncs ja està obert el termini d'inscripció que finalitza el 16 juny de 2016.


La delegada de Serveis Socials, Mónica Caparrós, comenta: “des del departament de Serveis Socials ens hem compromès a engegar el DiverEstiu. Aquest programa està orientat als xiquets i xiquetes amb capacitats diferents puguen gaudir de les activitats d'estiu. Des de l'ajuntament el nostre compromís d'igualtat per a tota la població és ferma, i açò és una mostra més d'açò”. A més va afegir: "Pel que fa a l'organització entenem que és fonamental que els pares i mares d'aquests xiquets i xiquetes tinguen l'oportunitat de participar en la mateixa. De fet van ser elles les que van determinar que el lloc més adequat per al Diver Estiu és el col•legi Sant Cristofol, situat a Sagunt. També es va adquirir un compromís, per part d'elles, que durant les cinc setmanes que dura l'activitat hi hauria un mínim de deu xiquets i xiquetes participant en ella”. Conclou: “Des del departament de Serveis Socials estem molt satisfetes i entenem que és necessari aquest esforç per a garantir, en les millors condicions, que el tracte siga igual per a tots els xiquets i xiquetes del municipi”.