La SAG iniciarà una campanya de conscienciació de la recollida d'excrements de les mascotes

Està previst que la campanya informativa es desenvolupe durant els mesos d'estiu, i que, a més, anirà acompanyada de sancions
 


 
La SAG va a iniciar una campanya de conscienciació amb la finalitat d'evitar la problemàtica que suposen els excrements de mascotes en els carrers. A més, la campanya informativa, prevista per a estiu, anirà acompanyada posteriorment de sancions per als que incomplisquen les ordenances de convivència ciutadana i de residus, tal com ha explicat la regidora de Medi Ambient i vicepresidenta de la SAG, Teresa García.

 

Així mateix, García ha declarat que “ja es va aprovar l'assistència tècnica per a la campanya de conscienciació en el tema de la recollida dels excrements de gossos, es van avaluar diferents propostes i es va estudiar l'alternativa que es va presentar, i dins d’eixa alternativa hem demanat a l'empresa que previsiblement serà l'adjudicatària, perquè solament s'ha presentat una oferta, que faça diferents propostes d'actuació i difusió per arribar al màxim nombre possible de ciutadans, i que tots prenguem consciència que el tema dels excrements de gos és una cosa que, més que amb la neteja, té a veure amb el civisme de cada propietari que ha de fer-se càrrec dels excrements de la seua mascota en el carrer”.

 

A més, García ha destacat que “la campanya de conscienciació és, d'una banda, important per informar la ciutadania, però tota campanya de conscienciació vindrà acompanyada, d'altra banda, de les sancions corresponents, ja que entenem que este és un tema que genera suficient problemàtica al llarg dels anys, i que és alguna cosa crònica del comportament d'una part de la ciutadania, que suposa una infracció reiterada i contínua de l'ordenança de convivència i de l'ordenança de residus. Per tant, el veí que no arreplegue els excrements del seu gos sap que està cometent una infracció i que s'exposa a una sanció”.

 

Per la seua banda, el director general de la SAG, Enrique Catalá, ha explicat que “la campanya no va a ser puntual, sinó que tindrà una durada de tres a sis mesos, encara per determinar. Ara el que s'està elaborant és tot el tema d'imatges i textos, que es presentaran definitivament al Consell d'Administració per a la seua aprovació al llarg del mes, ja que la campanya es vol iniciar a l'estiu per aprofitar tota la gent que ens visita”.