La segona edició de la ruta motorista “PUNTAPUNTA” començarà el 27 de maig des del nostre municipi

Aquest esdeveniment l’organitzen BMW Motorrad Espanya i Hummer Raid S.L. en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt i amb el patrocini d'altres entitats


 
La segona edició de la ruta motorista “PUNTAPUNTA, d'est a oest”, organitzada per BMW Motorrad Espanya i Hummer Raid S.L. en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt i amb el patrocini d'altres entitats, donarà començament el pròxim 27 de maig des del nostre municipi i finalitzarà el 30 de maig en Peniche (Portugal). Així ho han anunciat, hui, en roda de premsa, l'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa; el delegat de Turisme, Ximo Catalán; i els representants de PUNTAPUNTA, Toni Vázquez i Miguel Ángel Galán. 

Es tracta d'una ruta pensada com un homenatge a tots els viatgers que van travessar la península ibèrica, a tots aquells que, amb unes poques ajudes, aconseguien arribar al seu objectiu seguint un rumb, destaquen des de l'organització. Així doncs, la ruta travessarà la península ibèrica, en paral·lel a l'equador, i connectarà les ciutats de Sagunt (Espanya) amb Peniche (Portugal), unint, al seu torn, el mar Mediterrani amb l'Atlàntic. El recorregut s'efectuara per carreteres de segon ordre, enllaçant-les amb eixides a pistes no asfaltades on els pilots efectuaran un recorregut guiat. 


Les inscripcions, que podran realitzar motoristes que tinguen motocicletes de qualsevol marca, podran realitzar-se del 2 de març al 25 d'abril. Hi haurà un nombre màxim d'inscrits, perquè tot transcórrega de la millor manera, i es recorreran aproximadament 1.500 o 2.000 quilòmetres. Les dates seran el 27, 28, 29 i 30 de maig. Aproximadament, es calcula que s'inscriuran 400 motocicletes, un total de 500 o 550 persones en total. 

L'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, ha mostrat la seua satisfacció i agraïment a l'organització per l'elecció del nostre municipi com a ciutat d'origen del recorregut: "En aquesta ruta heu triat ciutats que tenen alguna cosa que explicar i el nostre municipi té molta història, molts atractius turístics que veure, bona gastronomia, etc. Aquesta ruta ens permetrà donar-nos a conèixer a totes les persones que participen en ella. Es tracta d'un esdeveniment turístic i d'una prova molt singular i especial perquè va a possibilitar descobrir el nostre país i els nostres pobles. És un recorregut en el qual es premia gaudir dels trajectes, les carreteres i descobrir els espais que es visitaran”. 

Des de la pròpia organització han destacat que l'objectiu és preparar una activitat turística oberta a tots els motoristes. Per això, s'han cercat ciutats que tinguen història, cultura i atractius per a veure, d'ací el motiu de triar la ciutat de Sagunt com a origen de la ruta, han afirmat. A més, la ciutat compta amb unes instal·lacions molt útils i l'acolliment per part del consistori ha sigut molt bona, han assenyalat. La finalitat és que els motoristes es distribuïsquen per tota la ciutat i coneguen els museus, els monuments i, en definitiva, tot el que la ciutat puga oferir-los. A més, açò suposa una injecció de diners i una difusió de la localitat. Està previst que les motos consumisquen 60.000 litres de combustible i que els motoristes ocupen prop de 400 places hoteleres, han conclòs. 


Per la seua banda, el delegat de Turisme, Ximo Catalán, ha informat que, amb motiu de l'arribada dels motoristes, es prepararan guies turístics, que els acompanyaran en un recorregut per l'arqueologia industrial del Port de Sagunt i el casc històric de Sagunt. A més, s'organitzaran horaris de visita als monuments i es reservaran places hoteleres, que se sumen a l'oferta gastronòmica i comercial. 
 
Segons afirmen des de l'organització, en aquesta segona edició l'objectiu és fomentar l'ús responsable de la motocicleta i crear una aventura per a pilots i maquines. Es tracta d'una activitat cultural, no de cap competició ni prova esportiva, que consisteix en un viatge amb motocicleta seguint un recorregut. Tampoc existiran premis per temps o velocitat, encara que es fixarà una hora d'arribada que els inscrits no podran avançar. L'ús de el “road book”, una espècie de guia, sera un al·licient més en aquesta aventura i farà que els grups treballen en conjunt. D'aquesta forma, gaudiran més la ruta i aconseguiran que perdure en la seua memòria. 
 
L'esdeveniment tindrà el seu inici a Sagunt, on el primer dia es verificaran les motocicletes i pilots. L'endemà s'iniciarà el primer tram, que transcorrerà entre Sagunt i Toledo. El segon tram discorrerà entre Toledo i Badajoz. Finalment, la tercera i última etapa serà de Badajoz a Peniche (Portugal). 
 
Els participants hauran d'estar la major part del temps conduint ja que les carreteres de segon ordre no permetran fer unes mitjanes molt altes de velocitat. Així mateix, es realitzaran parades en zones d'especial bellesa o interès cultural. Durant la ruta, els participants hauran de fitxar una targeta que se'ls assignarà per a verificar que compleixen tot el recorregut. D'aquesta manera, l'organització té un control i atorga un “finisher” o reconeixement a tots aquells que finalitzen la ruta. Hauran d'efectuar el recorregut guiat per el “roadbook” i en grups de dues o tres persones. Tot açò, complint les normes de circulació i legislacions pertinents d'Espanya i Portugal. Cada grup haurà de portar un recipient amb aigua del Mediterrani per a transportar-la fins a l'atlàntic i dipositar-la allí.
 
Els participants comptaran amb els següents serveis: verificacions tècniques, un preu concertat dels allotjaments i avituallaments, assistència sanitària, un servei de fotografia i premsa, així com aparcaments tancats. 
 
Seran admeses totes les marques de motocicletes i tots els models sempre que complisquen les verificacions que estaran basades en els codis de circulació d'Espanya i Portugal. Totes les eixides i arribades de l'esdeveniment es decoraran amb material de l'esdeveniment. En finalitzar el mateix, s'organitzarà un sopar i els participants rebran un obsequi, que inclourà detalls de l'organització, els patrocinadors i col·laboradors.

Altres entitats que patrocinen la ruta són: Touratech i Metzeler. 

Imatges cedides per PUNTAPUNTA