La segona fase del Projecte MUS ja està en marxa a Sagunt

La segona fase del mapatge urbà comença a donar els seus primers passos, el Projecte MUS està dins d'un Pla estratègic de Participació Ciutadana


 

Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sagunt, encapçalada pel regidor delegat Pablo Abelleira, ha engegat la segona fase del Projecte MUS (Mapatges Urbans Sagunt). El passat 20 de maig a les 17 hores, va realitzar una reunió que va durar dues hores en l'avantsala del Mercat de Sagunt, en la qual es va reflexionar conjuntament sobre la ciutat i les zones Cronistes-Moreria i adjacents que necessitaven millorar. En aquesta junta va participar professionals del sector com les arquitectes Isabel Pastor i Inés G. Clariana, el regidor Pablo Abelleira i els ciutadans residents en els barris.
 
Els mapatges urbans consisteixen en una sèrie de mapes muts on els ciutadans poden explicar i assenyalar a manera de joc les coses que necessiten en cada barri o punt de la ciutat. L'objectiu d'aquesta acció és que els veïns expressen les seues opinions i realitzen proposades de millora en relació a l'entorn urbà.
 
 
El Projecte MUS té com a objectiu treballar per a millorar la ciutat i la qualitat dels barris, la finalitat és que els ciutadans opinen i proposen millores urbanes, per a construir una ciutat millor en tots els aspectes. És una manera de veure el que han treballat i produït, i que participen d'una forma col·lectiva els ciutadans de Sagunt.
 
D'altra banda, la delegació de Participació Ciutadana confecciona un llistat amb totes les necessitats dels barris, que quedaran incloses en els pressupostos anuals per a la seua pròxima engegada. És un informe tècnic que és enviat a les diferents àrees de l'Ajuntament de Sagunt.
 
Els informes dels mapatges urbans i les seues propostes, es poden consultar la pàgina web: www.participasagunt.es, un lloc on estaran disponible els informes de diferents zones i els seus possibles canvis.