La sisena edició de la Mostra Novembre Negre arriba a Sagunt

Al llarg de les cinc setmanes que dura el festival es podrà gaudir del millor cinema negre de la passada temporada
La Mostra Novembre Negre de Sagunt arriba a la seua VIª edició i ho fa amb una programació variada e interessant en cinema i literatura de gènere negre. S'estendrà durant tot el mes de novembre i està pensada per a un públic divers.

La presentació de la Mostra tindrà lloc esta mateixa vesprada a les 18 hores al Casal Jove de Port de Sagunt (Carrer Vent de la Marinada s/n) a càrrec de Guillermo Sampedro, Regidor de joventut, i dels organitzadors de la Mostra, Miguel Ángel Martín, tècnic de Joventut i Francisco García, membre de l'Associació Cultural Philip & Sam.

Entre les nombroses peces que es podran visualitzar, destaquen, un cicle dedicat al gran director Sidney Lumet, un recordatori a mort entre les flors, que compleix 25 anys, i una festa en homenatge a Pulp Fiction en el seu 20+1 aniversari.

El 6 de novembre es farà entrega del Premi Novembre Negre 2015 a Daniel Monzón per la seua pel·lícula El Niño i, com ja és habitual, el Festival de Curtmetratges premiarà als millors participants durant la clausura del dia 28 de novembre.
  
 
Els plats forts literaris seran, d'una banda el 12 de novembre amb la vetlada Negre d’Autor en la qual es combinarà el vi negre amb la literatura negra, aquesta vegada amb la visita del novel·lista Paco Gómez Escribano. I d'altra banda, el dissabte 14 tindrà lloc la Black Meeting, una conferencia de cacos i policies amb els autors Pere Cervantes, Dani el Rojo i Rafa Melero.

Un altre esdeveniment a destacar en aquesta nova edició seran els concerts dels grups Papaya (un grup emergent del panorama Indie a Espanya) i Parade, els quals se celebraran el dissabte 21 al Casal Jove, amb un aforament de fins a 300 persones, on l'accés serà gratuït amb una invitació prèvia.
 

Eixe mateix dissabte, al matí tindrà lloc a la Gerència una gimcana per al públic més jove, on s'homenatjarà a Tintín i al seu àlbum Estoc de Coc, amb el tràfic de persones i d'armes com a tema de rerefons.

Altres activitats que completaran la programació d'aquesta edició del Novembre Negre seran, un taller de teatre i cinema per a xiquets, un taller de creació de guions, tertúlies literàries i el tradicional sopar de Carvalho com a homenatge a Manuel Vázquez Montalbán.

Finalment, cal ressaltar també la col·laboració amb l'associació Pezenelagua, la qual convocarà un Concurs de Microrrelats entre els IES de Sagunt, per a alumnes entre 12 i 17 anys, i un altre concurs similar via twitter.


Tota la informació detallada es troba en la pàgina web www.novembrenegre.es