La Soga és el plat fort de la programació de la delegació de Joventut per a aquesta setmana

Es projectaran les pel·lícules Calàbria, El Clan i Trainspotting, a més de la Black Meeting i el concurs d'escriptura

L'àrea de Joventut ha preparat un cap de setmana replet d'activitats el plat fort de les quals és la representació de l'obra La Soga, una adaptació teatral del famós thriller de Hitchcock dels anys 50, a càrrec de la companyia Cremen Produccions i amb la direcció d’Iria Márquez.

L'obra presenta un morbós sopar al voltant d'un arcón durant una vetlada molt especial en el Nova York dels anys 50. Es tracta d'una trobada aparentment innocent, al que sense saber-ho assisteixen familiars i amics de la víctima d'un assassinat.

Des de la seua creació, Cremen Produccions ha posat sobre l'escenari personatges i situacions històriques per a parlar del nostre present i del seu paral•lelisme amb fets ocorreguts segles arrere. Trilogies clàssiques que ha donat títols mítics en el Teatre Valencià, com “La Estancia”; “La puta enamorada”, “El idiota en Versalles”, “La reina asesina”, “El ombligo del mundo”, “Sueña Casanova”, “Clandestinos”, o sus últimos éxitos “Matar al Rey”, “Alicia en Wonderland” o “Buscando al Mago de Oz”.

L'obra es representa el dissabte 12 de novembre a les 19 hores en el Casal Jove de Port de Sagunt. Les entrades són gratuïtes i es poden aconseguir en el Casal Jove o cridant al 96 268 34 39. L'aforament és limitat.

D'altra banda, la delegació de Joventut també ha programat per a aquesta setmana la projecció de tres pel·lícules emmarcades en la temàtica del Novembre Negre: Calàbria, el dimecres 9 a les 19h; El Clan, el divendres 11 a les 19h; i Trainspotting, el dissabte 12 a les 18h.

A més, el dissabte 12 a les 10.30h tindrà lloc la Black Meeting, on es farà la presentació de la col•lecció orilla negra amb tres dels seus autors: José Luis Muñoz, Pablo d'Aguilar i Fernando Martínez Laínez. També es realitzarà el concurs d'escriptura ràpida, que repta als participants a escriure un relat negre d'entre 75 i 150 paraules, in-situ en la Black Meeting, en tan sols 30 minuts i a partir d'unes coordenades comunes (una paraula, una frase) que donarà l'organització abans de començar.

Terminis d’inscripción oberts

Així mateix, el departament de Joventut recorda que el termini per a inscriure's en el curs de Monitor d'Activitats de Temps Lliure acaba el 30 de novembre. El preu de matrícula és de 140 euros i l'acció formativa es realitzarà en el Casal Jove de Port de Sagunt, els dissabtes de gener a maig de 2017. Són un total de 310 hores, 150 lectives i 160 pràctiques. També segueix obert el termini d'inscripció per a la Carrera Solidària a favor d'UNICEF pels Drets de la Infància que es realitzarà el 27 de novembre des de l'Antic Casino Gerència AHM de Port de Sagunt. La carrera presenta dues modalitats: la 5K, que comença a les 11h (aportació solidària 7 euros i inclou borsa de corredor), i la 2.5K familiar (adult + menor 7 euros), que començarà a les 12h.