La taula redona “Moviments Socials i Siderúrgia” dóna inici als actes del programa 100 Anys de Siderúrgia

Membres de CCOO, UGT, CGT, Fundació Treballadors de la Siderúrgia i Arcelor van participar en la taula moderada per Enrique Ruiz
Imagen 1Imagen 2


 
Els actes en commemoració del centenari de la siderúrgia van començar ahir dimarts 4 d'abril amb la celebració d'una taula redona sobre Moviments Socials i Siderúrgia en la que participaren representants de CCOO, UGT, CGT, Fundació Treballadors de la Siderúrgia i Arcelor. Moderada per Enrique Ruiz, a la conferència van assistir l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i membres de l'Equip de Govern, així com de l'Oposició.
 
Fernández va aprofitar l'ocasió per a agrair els participants d'esta taula i els col·laboradors dels diversos actes per la celebració d'este centenari ja que la siderúrgia “forma part de la història del nostre municipi, forjada com una ciutat diversa i plena d'oportunitats”. Afegeix que esta “és una etapa fonamental de la nostra història més recent ja que suposa una espècie de re-fundació de la ciutat amb el naixement del Port, una ciutat de pedra i ferro”. A més amb esta celebració, diu Fernández que es podrà transmetre “el sentit de la nostra història a les noves generacions que no van viure aquella època, no amb vocació nostàlgica sinó cercant allò que suposa una història humana de valors i de búsqueda de drets dels treballadors, d'igualtat i de justícia”.
 
 


Esta taula redona forma part d'un ampli programa per a commemorar el centenari de la siderúrgia en el qual se celebraran altres taules, així com conferències, exposicions, cinema, música i que s'estendrà fins a desembre. Com a plat fort, la companyia Passió per Sagunt posarà en escena els dies 27, 28 i 29 d'octubre l'obra La Ciudad Factoria amb text d'Albert Forment i dirigida per Amparo Vayá.
 
Els actes continuen hui amb la conferència Els Bombardejos de la Siderúrgia en la Guerra Civil a les 19 h en el Casino Vell, impartida per José Manuel Palomar, i amb la gravació del programa de ràdio Nunca serás tan joven d'Onda Vasca dissabte 8 d'abril de 12 a 14 h.