La unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l'Hospital de Sagunt inicia un estudi de musicoteràpia

La delegació d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt ha cedit de forma gratuïta una de les sales del Pavelló José Veral del Port de Sagunt per a realitzar les sessions

  Pabelló José Veral

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (EII) del Servei de Medicina Interna de l'Hospital de Sagunt ha iniciat un estudi de Musicoteràpia en els pacients que integren la unitat. L'objectiu és valorar el nivell d'estrès al qual estan sotmesos per la seua patologia i la utilitat de la musicoteràpia com a eina eficaç per a la seua disminució i la millora de la seua qualitat de vida. Per això, la delegació d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt ha cedit de forma gratuïta una de les sales del Pavelló José Veral del Port de Sagunt per a realitzar les sessions.

La unitat ha aconseguit un acord de col•laboració amb un musicoterapeuta titulat, professor universitari de la Universitat Catòlica de València UCV i director del Màster en Musicoteràpia de l'esmentada universitat. També compten amb el suport de la direcció i l'equip mèdic de la Unitat de Patologia Digestiva de l'Hospital General Universitari de València.

La malaltia inflamatòria intestinal (EII) inclou un grup de malalties benignes i cròniques que es caracteritzen per ser processos inflamatoris crònics, amb una afectació primordialment, encara que no exclusiva, de l'intestí. Existeix una associació clara entre l'augment de la incidència de la EII i els factors ambientals relacionats amb el desenvolupament socioeconòmic, com és el cas de l'estrès. La EII inclou la colitis ulcerosa (CU) i la malaltia de Crohn (EC), que generen una pèrdua de qualitat de vida del pacient, així com haver de rebre tractaments de forma crònica.

En el tractament d'aquests pacients és molt important atendre al factor de l'estrès, amb el doble objectiu de millorar la seua qualitat de vida i controlar la malaltia. És ací on juga un paper important la musicoteràpia, com a eina complementària en el tractament per a reduir els nivells d'estrès.

Les sessions de Musicoteràpia seran en grup reduït. A partir d'un estat de relaxació profunda, s'utilitzarà la música gravada seleccionada pel terapeuta. En escoltar la música en aquest estat d'assossec s'afavoreix la relaxació. Concretament, les sessions es realitzen entre les 9 i les 11 hores, una vegada per setmana, durant huit setmanes consecutives i acabaran a mitjan novembre de 2016.