La vicepresidenta primera de la Diputació visita Sagunt acompanyada per l'alcalde i membres de l'Equip de Govern

Maria Josep Amigó ha fet balanç de les inversions de la Diputació de València a Sagunt i ha visitat la Casa dels Berenguer i el Mur del Temple de Diana
 


 

La vicepresidenta primera de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha visitat Sagunt per reunir-se amb l'alcalde Quico Fernández i membres de l'Equip de Govern i comprovar l'estat de les diverses obres que la Diputació ha subvencionat en el municipi.

 

Les obres incloses en el Pla d'Inversions Financerament Sostenibles sumen una inversió total de 2.332.307 euros, i inclouen actuacions sobre el patrimoni històric, patrimoni industrial i urbanisme, entre d’altres. D'altra banda, la Diputació té signats convenis amb l'Ajuntament de Sagunt per realitzar altres obres fora d'este pla, per la qual cosa la inversió d'este organisme en la ciutat ascendeix a quasi tres milions d'euros.

 

Fernández i Amigó han oferit una roda de premsa en la qual l'alcalde ha destacat “el canvi substancial que la Diputació ha iniciat. Com ja sabeu les diputacions són administracions del segle XIX que s'han utilitzat en les últimes dècades d'una forma poc transparent, amb una manera de repartir els recursos sense criteris objectius, i a més ciutats com Sagunt es veien absolutament marginades”.

 

L'alcalde ha destacat que esta situació “ha canviat completament, hi ha hagut un gir de 180 graus i en estos moments la Diputació de València ha establit uns criteris absolutament objectius, i qualsevol ciutadà sap com es distribueixen els recursos amb criteris transparents, participatius i amb els quals tots els municipis es beneficien exactament igual”. També ha dit que ciutats com Sagunt “estan rebent en la seua justa mesura les ajudes que són necessàries perquè nosaltres també som aportadors”.

 

Per la seua banda, Amigó ha declarat: Quan m’acoste a un poble m’encanta xafar territori i escoltar a un alcalde com Quico, que ho té tan clar i ha dit tot l’esperit que nosaltres teníem quan arribàrem a la Diputació, i que després de dos anys ells tenen clar que les coses han canviat i que s’estan fent d’una manera objectiva i transparent. Em done per satisfeta quan veig que arriben els diners a una ciutat com Sagunt, que ja no és un poble i que són capaços d’invertit en tantes i tantes actuacions que són per millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes i que no aposten en fer grans coses ni grans inversions per ficar-se medalles l’alcalde ni els regidors.

 
 

Després de la roda de premsa, l'alcalde i la vicepresidenta primera han anat acompanyats per membres de l'Equip de Govern a visitar la Casa dels Berenguer i el Mur del Temple de Diana, espai que forma part del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles i compta amb projectes de millora per valor de 81.452 euros.

 
 
 
 
 
 

Les inversions relacionades amb el patrimoni històric també inclouen treballs de posada en valor de la necròpoli medieval jueva, per un import de 86.490 euros. D'altra banda, la inversió en patrimoni industrial inclou la rehabilitació i consolidació de l’antiga vivenda de directius dels jardins de la Gerència d’Alts Forns del Mediterrani, per un import de més de 319.710 euros.

 

Pel que fa a actuacions de tipus urbanístic, cal destacar que la Diputació de València contribueix al projecte d'urbanització i renovació d'infraestructures dels carrers Cervantes, Colón i Cánovas del Castillo en el barri de La Marina, actuacions que ascendeixen a 387.529 euros.

 

També hi ha inversions de 269.261 euros en la rotonda de connexió de l'avinguda Maestrat en el Port de Sagunt, 266.381 euros per a la instal·lació de 12.000 metres quadrats de zones verdes a ambdues bandes de la mateixa avinguda, i 273.581 euros per a obres d'asfaltat i enllumenat públic de quatre carrils en l'avinguda Carmen Martín Gaite fins a l'encreuament amb el vial Albert Einstein, entre altres actuacions.

 

Fora del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles, la Diputació té signats convenis d'actuacions com la millora museogràfica del Centre de Recepció Turística, per un import de 100.000 euros. A més, existeixen obres pendents d'executar com la instal·lació de paellers en Sant Cristòfol i junt a la Gerència per 50.000 euros, la instal·lació d'una coberta per a la pista d'hoquei per 92.000 euros, obres en el Camp del Biensa per 160.000 euros i la compra de la casa annexa a Ca Berenguer per 36.000 euros.

 

També existeixen altres obres que són competència directa de la Diputació, com la rotonda entre el Cano (Camí Vell de Terol) i la carretera de Petrés, la rotonda de la carretera de Petrés per Pedres Blaves amb el gual del Saguntino i l'accés a l'institut i barri El Clot del Moro, i la proposta de carril bici en la carretera de Canet. A més, estan pendents de resolució ajudes per a immobles patrimonials de la Alqueria de l'Aigua Fresca per 100.000 euros, edificis musicals com el Conservatori i per a béns mobles de l'antiga fàbrica Alts Forns del Mediterrani.