La VLC Big Band estrena el diumenge la Suite de Jazz- Simfònic “Impresiones” d'Antonio Conde

Amb aquesta actuació musical, en la qual col·labora l'Ajuntament de Sagunt, la Big band homenatja al músic i compositor a l'Auditori
La València Big Band estrena la Suite de jazz-simfònic “Impresiones” d'Antonio Conde, dins d'un concert homenatge al músic i compositor coincidint amb el seu 85 aniversari. Per aquest motiu, Antonio Conde dirigirà la “València Big Band” i al grup instrumental de vent “Lira Saguntina”, que se suma a la mateixa per a aquesta ocasió.
 
Aquest concert, amb el qual col·labora l'Ajuntament de Sagunt, tindrà lloc aquest diumenge 8 de maig, a les 19.30 hores a l’Auditori Joaquín Rodrigo. Cal assenyalar que “Impressions” és una obra que combina el clàssic amb el jazz. Antonio Conde, amant del jazz i del món clàssic , és un bon coneixedor de la seua música. Aquesta suite plasma molt bé  la influència de compositors com Bach, Bela, Bártok i Stranvinsky, que amb gran mestratge es fusionen amb el món del swing. Aquestes influències clàssiques es fusionen amb altres influències jazzístiques com Count Basie o Duke Elington. Els amants d'aquest tipus de música gaudiran amb més de 30 músics, que a l'escenari enllaçaran aquests dos mons fins a arribar a la seua fusió total.
Antonio Conde Soriano
 
Nascut a València, (Benimaclet) el 7 de maig de 1931. El seu pare va ser músic i li va donar les primeres lliçons de solfeig als sis anys, i des de llavors va saber que volia ser músic.
 
Als 13 anys va començar a tocar la trompeta amb la banda de música de Benimaclet, però la música de ball va ser la seua primera passió. Va començar el seu primer treball professional amb Els Llatins en els Vivers Municipals. Després va ser El Conjunt Mediterrani que li va portar a Madrid on va conèixer al bateria José Farreras, un apassionat del Jazz que li va contagiar la seua passió i va començar a conèixer els músics de Jazz que estaven tots els dissabtes en el Cabaret Suevia en la Gran Via, fent una Jam Session innovadora per a aquella època.
 
Després de tocar amb l'Orquestra del cantant de boleros veneçolà Lorenzo González va tenir l'ocasió d'anar-se a Ginebra i Suïssa, amb un contracte d'un mes amb els Germans Moreno, que es va estendre un altre mes en Lausanne, on va conèixer a Berry Peritz, cap de l'Orquestra The Barry’s amb el qual va treballar uns quants anys.
 
La seua segona etapa va ser a Suïssa amb Luc Hoffmann, més tard va ser director d'Orquestra de Ràdio Ginebra, que li va portar a Alemanya. En Munich va conèixer a Max Greger, capdavanter d'una orquestra molt coneguda allí per les seues interpretacions de l'estil Glen Miller, llavors Cedric Dumont va donar un concert allí, i li va oferir un contracte amb la seua Orquestra en la Ràdio de Basel (German- Swiss Radie Light Orchestra), de Basel. Es va anar a Zurich amb Hans Möckeñ, on va tenir la possibilitat de produir i dirigir l'orquestra, aqueixa època ha sigut molt bona per a Antonio Conde, ja que tenia moltes possibilitats, per a compondre i arreglar la seua música.
 
La trobada amb Horst Fischer, famós trompeta alemany, li va oferir una altra possibilitat i va treballar amb el productor de discos Hans Bertram, en Colònia (Alemanya), entre uns altres. També va treballar amb Fischer Chöre en un projecte, necessitava música per a Orquestra Simfònica.
 
De tornada a Suïssa va obrir un estudi d'enregistrament, i va col·laborar amb Otmar Gutmann creador de Pingu, una sèrie de televisió infantil en la qual va compondre la música. Va ser un èxit internacional, més de 150 països passen aqueixos capítols en la televisió.
 
El programa és el següent:
 
Concert - Homenatge a Antonio Conde Soriano
 
Amb la València Big Band i Solistes de la Lira Saguntina
 
PROGRAMA
 
Chattanooga choo-choo Música: Harry Warren. Arranjamente: Antonio Conde
 
Take The “A” Train Música: Billy Strayhorn. Arranjament: Antonio Conde
 
Teddy the Toad Música i arranjament: Neal Hefti
 
Sweet Geòrgia Brown Música: Ben Bernie Arranjament: Sammy Nestico
 
Yesterdays Música: Jerome Kern Arranjament: Bill Holman
 
Intermission Riff Música i arranjament: Ray Wetzel
 
Go Suite
Go In
Go On
Go Ahead Música i arranjament: Antonio Conde
 
 
Impresiones Música i arranjament: Antonio Conde
Estrena Mundial