La XXI edició de la Trobada d’Escoles en Valencià del Camp de Morvedre conclou amb èxit

A trobada va assistir l'alcalde de Sagunt, el regidor delegat d'Educació i altres regidors de la corporació
Imagen 1Imagen 2
 
 
 
El Triángulo Umbral de Port de Sagunt va acollir ahir la XXI edició de la Trobada d’Escoles en valencià del Camp de Morvedre “Un país d’escoles” que va concloure amb èxit de participació i d'organització ja que tot va eixir com estava previst. 
 
El regidor delegat d'Educació, José Manuel Tarazona, ha realitzat un balanç positiu ja que considera que “hi ha hagut molta participació per part de la gent, associacions i entitats. El lema “Un país d’escoles” ha estat més present que mai ja que s'ha posat en valor la importància de l'ús del valencià en l'àmbit educatiu i social. Una reivindicació perquè el valencià siga una aposta i estiga present en el nostre sistema educatiu”. Tarazona ha afegit que “els xiquets van gaudir de tots els actes especialment de la música que va ser un senyal més d'identitat”. El regidor de Cultura també ha agraït “a tots la seua implicació i participació i l'any que ve esperem anar a un altre poble de la comarca”.
A la XXI edició de la Trobada d’Escoles va assistir l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, el regidor delegat d'Educació, José Manuel Tarazona, i altres regidors de la corporació.
 
 Les escoles es van concentrar a les 10.30 hores i poc després van realitzar una cercavila des de la plaça del sol a ritme de dolçaina i tabalet. La desfilada la va tancar la Big Band del conservatori i la banda de la Unió Musical Porteña. Una vegada en el Triángulo Umbral on es van concentrar les 32 escoles i instituts i van realitzar diversos tallers. També va haver-hi altres actuacions i una visita guiada a càrrec de Josep Dionís Martínez. Per a acabar amb la trobada, tots els participants van gaudir d'un menjar popular amb paella i de l'actuació de Dani Miquel.

La trobada d'enguany en Port de Sagunt l’han organitzat la Federació d’Associacions per la Llengua i la Coordinadora per l’Ensenyament en Valencià del Camp de Morvedre amb la participació de diversos departaments municipals, que van exposar les seues activitats i tallers durant la jornada d'ahir. Concretament, van participar els departaments d'Educació, el Gabinet de Promoció del Valencià, la Universitat Popular–Escoles de Proximitat. També van col·laborar la Generalitat Valenciana i Caixa Popular. A més, el Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo, que depèn de l'Ajuntament de Sagunt, va organitzar un taller de percussió, i la Domus Baebia un de cultura clàssica.