La XXI edició dels Ludi Saguntini arriba a la seua fi i supera les expectatives

La clausura de les jornades ha comptat amb la representació d'una Pompa Romana
Finalitza la XXI edició dels Ludi Saguntini després de cinc intensos dies en els quals, segons els organitzadors, s'han superat amb èxit les expectatives esperades de les jornades d'enguany. L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona; i alguns membres de les associacions Ludere et Discere i Prósopon Sagunt han sigut els encarregats de clausurar els Ludi Saguntini. En esta XXI edició més de 14.000 alumnes i curiosos de la cultura grecollatina clàssica han visitat el municipi per a participar en els diferents tallers de Cultura Clàssica, a més d'assistir a les representacions del Festival de Teatre Grecollatí.


Un any més, les associacions Ludere et Discere i Prósopon Sagunt, junt a l'Ajuntament de Sagunt i a la Conselleria d'Educació, han organitzat este festival amb l'objectiu de promoure i acostar a l'alumnat de secundària la cultura grecollatina amb activitats, tallers i representacions d'obres de teatre clàssiques. A més a més, ha comptat amb la col·laboració de la Domus Baebia i el patrocini de diferents empreses i entitats locals. 
El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, ha explicat que “tothom ens ha felicitat per com han funcionat els Ludi; ens ha sobrepassat en molts aspectes, ja que ha vingut gent d'instituts i col·legis de fora i la participació ha sigut enorme. Els Ludi tenen una projecció educativa, cultural, però també de dinamització de la nostra ciutat. Sagunt es projecta cap a l'exterior com a centre didàctic de la cultura clàssica, i açò és gràcies a l'esforç de tots i totes, especialment al voluntariat el qual és fonamental perquè açò funcione”.
 
Per la seua banda, el president de Ludere et Discere ha destacat que “esta edició ha eixit molt millor fins i tot del que calia esperar, i açò ha sigut gràcies al treball de tots els monitors, institucions i patrocinadors que han col·laborat”.

Per a clausurar les jornades, ha tingut lloc la representació d'una Pompa Romana, una desfilada que ha arribat fins al teatre romà, on s'ha tancat la jornada amb un ball i una representació teatral.