Les associacions Sant Antoni, Amics del Cavall y Diabòlica de Morvedre organitzen les festes Sant Antoni 2017

L'Ajuntament de Sagunt col·labora i Els Campaners de Morvedre també participaran en la cremà de la foguera el dissabte 21, a més, més de 300 persones s'esperen en la benedicció d'animals


L'Associació Cultural Sant Antoni, Amics del Cavall i Diabòlica de Morvedre, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt, organitzen les festes de Sant Antoni 2017. Hi haurà actes des del 16 al 29 de gener, amb cercaviles, esmorzars, el trasllat de la imatge i la tradicional benedicció dels animals. 

La regidora de Festes, Remei Torrent, assegura que des del Consistori “continuem donant suport a qualsevol activitat cultural i festiva del municipi. Potenciarem igualment totes les festes perquè la ciutadania acudisca”. Torrent assenyala que, a diferència de fa uns anys, “ara les relacions entre les associacions i l'Ajuntament són més factibles. Estem fent un bon treball per a continuar apostant per les festes municipals”.

Des de Amics del Cavall, el seu president assegura que procuraran “superar-se cada any. La festa dins del poble no es pot acabar. Ja ens coneixen allà on vages, perquè ja fem un Sant Antoni com mana”. Per part de l'AC Sant Antoni, tant el seu president com a membres, destaquen que la festa “ja ha adoptat un nom com a festa municipal, encara que ens agradaria que arribara a ser una festa patronal i ajuntar-nos amb la festa de Mig any”. A més, asseguren que “entre 300 i 400 persones passaran el diumenge per la benedicció de centenars d'animals”. Finalment, La Diabòlica de Morvedre també agraeix “a l'Ajuntament la col·laboració i a les associacions per fer possible aquest Sant Antoni” i anima a tots a gaudir dels correfocs, ja que porten a convidats especials un any més. 


Les tres associacions organitzadores han elaborat un ampli programa d'actes, en col·laboració amb Campaners de Morvedre, que donaran començament el dilluns 16 de gener a les 19.30 hores amb l'anunci de la festa i l'engalanada de la Plaça Major. A continuació, i com a novetat d'enguany, el dijous 19 se celebra el Dijous de Pataqueta, on s'obsequiarà a xiquets i majors amb 1.500 pataquetas per a berenar. El divendres 20 tindrà lloc el Trasllat del pi, arrossegat per cavalls, per a alçar el pi i muntar la foguera.

En col·laboració amb l'AC Sant Antoni, el dissabte 21 procediran al trasllat de la imatge del sant amb una cercavila. A la vesprada, organitzat per la Diabòlica de Morvedre, hi haurà tallers i correfocs amb penyes convidades, per a procedir a la cremà de la foguera sobre les 20 hores, amenitzada amb el so de les campanes voltejades per Els Campaners de Morvedre. Per a finalitzar el dia hi haurà sopar i un concert. 

El diumenge 22, al recinte Firal, començarà la jornada amb un esmorzar popular i la concentració de cavalls per a realitzar la multitudinària cercavila organitzada per Amics del Cavall i la posterior missa i benedicció dels animals a les 12 hores. 

A partir del divendres 27 fins al diumenge 29, l'AC Sant Antoni ha preparat un cap de setmana taurí amb exhibicions de vaques, bous i bous embolats.