Les Falleres Majors de la FJFS donen inici a les Falles amb la Crida

L'acte va tenir lloc el dissabte en el Centre Cívic amb els discursos, el lliurament de recompenses, una projecció sobre la façana i un castell de focs artificials

 

La Federació Junta Fallera de Sagunt va celebrar este dissabte l'acte de la Crida. Els jardins del Centre Cívic del Port de Sagunt van acollir, un any més, este acte amb importants novetats respecte a l'ordre i va comptar amb la presència de l'Alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona; i la regidora de Mobilitat Urbana, Roser Maestro.

 

L'acte va començar amb el lliurament de les màximes recompenses als més xicotets i majors amb una intensa trajectòria dins del món faller, tant les que atorgava la Federació Junta Fallera de Sagunt com per la Junta Central Fallera de València. Un dels moments més emotius va ser el lliurament del Masclet d’Or amb Fulles de Llorer, Diamants i Palmes de Platí que enguany han sigut concedits a Matilde Iborra, Enrique Noverques i Rosario Gómez, de la falla Teodoro Llorente, Juan Roig de la Palmereta i Salvador Checa del Palleter.

 


 

 

Posteriorment va ser el torn de les Falleres Majors, que van llançar la seua Crida en un discurs que va ser conjunt entre les dues màximes representants. D'aquesta manera, mentre que Ana Isabel Daurat va tenir unes paraules per als més xicotets, Raquel Martín es va dirigir al públic per a fer una crida a l'inici de les falles de la comarca, fent recalcament al recent títol com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco, així com al nomenament de Sagunt com a Capital Valenciana de la Romanització.

 

L'acte va culminar amb un espectacle audiovisual (video mapping) amb el qual, a través d'imatges projectades en la façana del Centre Cívic, es va fer un repàs per la història de Sagunt, tant romana com industrial, i es va fer un homenatge a totes les comissions falleres que formen part de la FJFS, així com a la Targa Cecina. Finalment, l'acte va acabar amb un castell de focs artificials.