Les jornades EducaCreart Sagunt comencen demà en el Centre Cultural Mario Monreal

Des del 31 de març fins al 2 d’abril es realitzaran conferències i tallers sobre projectes artístics i educatius per a la intervenció social

 

EducaCreart Sagunt arriba demà al Centre Cultural Mario Monreal. Esta primera edició de jornades sobre projectes artístics i educatius per a la intervenció social, esta organitzada pels departaments de la Universitat Popular, Educació i Joventut de l’Ajuntament de Sagunt i coordinades per Camí de Nora, empresa adjudicatària de l’Escola Municipal de Teatre de Sagunt que celebra el dècim aniversari. Per la seua part, també col·laboren altres entitats importants com la UJI, CulturArts i la Conselleria d’Educació i Esports.

 

Divendres 31 de març donaran començament amb la presentació 'EMTS, ¡10 años haciendo teatro!'  a les 17.00 hores. A continuació, una conferència a càrrec d’Alfredo Mantovani, un referent del teatre i l’expresió artística com a ferramentes educatives. A les 17.45 hores es podrà gaudir de la taula redona ‘¿Por qué es importante la Educación a través de las Artes y la Creatividad en el contexto social del S.XXI?’. Finalment, a les 19.45 hores es passarà el documental 'Five days to dance', presentat per Sandra Jurado de MedianT Danza i Ismael Bereje de Camí de Nora i EMT Sagunt. En el vestíbul del centre s'instal·larà l'exposició 10 anys fent teatre!.

 

Durant el matí del dissabte 1 d'abril hi haurà ponències de projectes socials i educatius i una taula redona per a debatre sobre art, educació, intervenció social, suport institucional, necessitats, reivindicacions i futur, organitzada per Merxe Roldán, coordinadora de EducaCreart. En la sessió vespertina de la jornada del dissabte, els assistents gaudiran de tallers vivencials de clown, dansa, teatre, grafiti, etc. Finalment, a les 20.30 hores, per a concloure esta jornada, hi haurà un acte de celebració del X Aniversari 'EMTS. 10 anys fent escola!'.

 

El diumenge 2 d'abril es dedicarà tota la jornada a més tallers. En este cas sobre teatre de llum i ombres, d'escriptura i dramatúrgia, jocs de teatre en família, dansa, etc. A partir de les 13.00 hores hi haurà un espai obert en la Glorieta per al projecte 'Telaraña de la Niña de Cristal'. Una última mitja hora estarà dedicada a recopilar conclusions de tots els assistents per continuar amb les mateixes tasques o millorar-les de cara a pròximes edicions.