Les regidories de Promoció Econòmica i Informàtica impulsen nous models productius basats en l'autoocupació i els emprenedors

La xarxa SagunTIC’s ja compta amb 75 empreses registrades i més de 170 emprenedors de diversos sectors
Imagen 1
Les regidories de Promoció Econòmica i d'Informàtica de l'Ajuntament de Sagunt estan dissenyant un pla de treball per a impulsar l'ocupació basada a reforçar nous models productius basats en l'emprenedoria, la cerca de noves idees i l'autoocupació.

Una d'aquestes iniciatives del pla és el projecte SagunTICs, una acció que cerca poder reduir la taxa de desocupació actual de Sagunt. Segons explica el regidor de Promoció Econòmica i Informàtica, José Vicente Muñoz, “fa molts mesos que estem desenvolupant accions en el marc del projecte municipal SagunTICs com per exemple els IES.Route, pel qual es dinamitza i motiva a l'alumnat de secundària a emprendre i desenvolupar les seues idees, convertint-les en possibles negocis, així com fomentant l'autoocupació. Altres iniciatives són els MeetUps Business&Beer, que són trobades informals en cerveseries de la ciutat on es conversa al voltant d'un tema prèviament plantejat i als quals se sumen emprenedors, empresaris, persones freelance o simplement gent interessada, per a aprendre, conèixer-se i establir aliances. També estem organitzant esdeveniments, presentacions, jornades, trobades i accions formatives per a emprenedors, empreses o col·lectius, tot açò gratuït i amb un únic objectiu final, anar construint una xarxa d'empreses i emprenedors que siga capaç de retroalimentar-se, intercooperar i on s'establisca un model col·laboratiu en el teixit empresarial de la nostra ciutat, ja que si tenim el talent ací, no cal cercar-ho o portar-ho de fora”.

Tota aquesta informació, agenda d'esdeveniments, serveis que s'ofereixen o donar-se d'alta en la xarxa, pot trobar-se en la web del projecte: www.saguntics.es

En l'actualitat, la xarxa SagunTICs es compon ja de 75 empreses registrades i ja són més de 170 els emprenedors de la nostra ciutat inscrits, amb àmbits i sectors molt variats, com ara tecnologia, disseny, programació, oci, educació, enginyeria, recerca, serveis, medi ambient, consultoria, etc., la qual cosa fa que la xarxa creada tinga cada vegada una major solidesa. A més, segons assenyala Muñoz, “volem que aquesta eina puga ser usada per a incentivar accions i impulsar nous models productius. De fet, gràcies a aquesta iniciativa ja s'han produït diverses aliances empresarials, projectes compartits i la col·laboració entre els 170 emprenedors i les 75 empreses és molt activa”.

Durant els últims mesos, des d'aquestes regidories, s'han desenvolupat nombroses accions amb una notable afluència d'assistents i interessats, com per exemple, trobades per a parlar de la indústria del videojoc, demostracions i possibilitats que ofereix la impressió 3D, la irrupció de la robòtica en els processos industrials, etc.

Per tant, des de Promoció Econòmica es vol aprofitar tota la càrrega positiva i energia acumulada en la xarxa SagunTICs amb la finalitat de poder creuar necessitats, possibilitar el disseny de noves accions i/o projectes que convergisquen en el foment d'entorns i nínxols productius emergents, generadors d'ocupació. En aquest sentit, segons José Vicente Muñoz, “en tot aquest context, ple de possibilitats, estem dissenyant accions tecnològiques basant-nos en un model de SmartCity o ciutats intel·ligents on poder aprofitar el talent existent en la nostra ciutat amb els objectius municipals de cerca d'eficiència i eficàcia en el disseny de nous processos i serveis intel·ligents per a la nostra ciutat. Per a açò, s'estan elaborant projectes ‘smart’ per a poder desplegar serveis i aplicacions en àrees com platges, la gestió de l'aigua, medi ambient o la gestió integral de la ciutat”.