Les representacions de Sagunt a Escena en el Teatre Romà comencen hui amb el concert de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana

Cal destacar que les actuacions del festival en el Port de Sagunt van començar ahir amb un espectacle de Circ Bover, dirigit per Vincles, que va tenir lloc en el Centre Cívic Antic Sanatori
 
Les representacions del festival Sagunt a Escena 2016 en el Teatre Romà de Sagunt comencen hui, 22 de juliol, amb el concert de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV), que tindrà lloc a partir de les 22.30 hores.
 
La JOGV va ser creada per la Llei Valenciana de la Música al maig de 1998 i depèn orgànicament de la sotsdirecció de Música de Culturarts. El seu principal objectiu és contribuir a la formació de músics menors de 26 anys per mitjà de trobades i tallers dirigits per destacats professors. El seu director musical i pedagògic, Manuel Galduf, compta amb un director assistent com a alumne en pràctiques: José Vicente Leal Mora, i des de 2001 existeix així mateix la figura del compositor resident de la JOGV, un lloc que han ocupat César Cano, Ricardo Climent, Andrés Valero-Castells, Miguel Gálvez-Taroncher, Voro García, Francisco Coll, Óscar Navarro i, actualmente, Carlos Fontcuberta.
 
El programa que interpretaran és el següent: 
 
I PART
 
Guillermo Tell Obertura
Gioacchino Rossini (12')
 
Liebestod
 
Barcarola para orquesta
(Encàrrec de Culturarts. Estrena absoluta) Carlos Fontcuberta (20')
 
II PART
 
Simfonia n.º 9, Op.70 en Mib major Dmitri Shostakovich (27')
1.Allegro
2.Moderato
3.Presto
4.Largo
5.Allegretto Allegro
 
Cal destacar que les actuacions del festival en el Port de Sagunt van començar ahir amb un espectacle de Circ Bover, dirigit per Vincles, que va tenir lloc en el Centre Cívic Antic Sanatori. A partir d'un senzill element, canyes de bambú, es va construir un espectacle amb el clar objectiu de transmetre l'elegància i la tècnica de les arts circenses, a través d'un muntatge totalment diferent i sorprenent. A l'acte van assistir l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, entre altres regidors de la Corporació Municipal. 
 
  
Les pròximes actuacions seran la del Circ Gran Fele, en el Off Romà, demà, 23 de juliol, a Sagunt; i el diumenge, 24 de juliol, Madre Coraje de Bertolt Brecht, posada en escena per Atalaya-TNT i dirigida per Ricardo Iniesta.