Més de 400 estudiants de secundària assisteixen a la xarrada de Marina Marroquí sobre violència de gènere

L'educadora social va parlar per als joves dels IES de la localitat i va participar en l'aniversari de l'associació Amigues Supervivents


Més de 400 estudiants dels centres de secundària del municipi van assistir a la xarrada de Marina Marroquí “Conoce, detecta y escapa de la violencia de género”, organitzada per l'àrea d'Igualtat el divendres al matí en el Casal Jove del Port de Sagunt. La conferència, pensada inicialment com un acte únic, finalment va haver de realitzar-se per partida doble per la gran quantitat d'IES del municipi que va voler participar-hi.

Marina Marroquí va ser víctima de violència de gènere i, després de patir i callar durant molts anys, va decidir convertir-se en educadora social. Ara, com a presidenta i fundadora de l'Associació Il•licitana Contra la Violència de Gènere, es dedica a ajudar-se a si mateixa i a més dones que passen o han passat per la mateixa situació, ja que com ella diu, és una “supervivent” de la violència de gènere. Marroquí ha aparegut en programes com Salvados, de Jordi Évole en la Sexta.A la vesprada Marroquí va ser la convidada al tercer aniversari de l'associació “Amigues Supervivents”, acte en el qual també va fer una xarrada sobre com superar la violència de gènere per a tornar a ser plenament felices. A l'acte van assistir els regidors María Giménez, delegada d'Igualtat, y Sergio Moreno, delegat  de Transparència, així com numerós públic.

Aquestes activitats formen part del programa coordinat per l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt entorn del 25N, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.