Més de 500 alumnes assisteixen a les jornades “Connecta amb la Ciència” organitzades per la UJI

Una sèrie d'activitats acosten la ciència i la tecnologia als alumnes del municipi
​​

Avui han finalitzat les jornades Connecta amb la Ciència, una iniciativa de la Universitat Jaume I per a promoure els estudis de ciència i tecnologia entre els joves i en les activitats de les quals han participat 587 alumnes dels instituts de secundària del municipi.
 
Esta és la setena edició d'aquestes jornades en el Port de Sagunt, que van començar el dia 28 de novembre i s'han realitzat fins al 2 de desembre. Per elles passaran alumnes de l’IES Clot de Moro, Centre Adventista de Sagunt, IES Jaume I, IES Camp de Morvedre, IES Maria Moliner, IES Jorge Juan, IES Vall de Segó y l’IES Eduardo Merello.
 

El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, ha declarat que “les jornades i els tallers estan orientats cap a estudis cientificotècnics d'alta ocupabilitat i productivitat. En la nostra comarca hi ha un teixit empresarial que demana personal especialitzat en aquestes àrees”.
 
També ha subratllat que “el conveni del nostre Ajuntament amb la UJI ha permès que centenars d'alumnes del nostre municipi puguen conèixer d'una manera pràctica i didàctica els ensenyaments que poden cursar per a orientar-se professionalment”.
 
Entre els tallers a impartir s'inclouen: Descobreix com es mesuren els contaminants en l'àmbit industrial; Descobreix ARDUINO; La pila d'hidrogen; Descobreix les matemàtiques que s’amaguen en el cinema i les sèries de TV o Comunica les teues idees mitjançant esborranys digitals, entre uns altres.
 
Les jornades científiques Connecta amb la Ciència tenen com a objectiu promoure els estudis científics i tècnics entre l'alumnat de 4º d’ESO. Mitjançant tallers pràctics, xarrades i mostres, l'alumnat de Secundària podrà conèixer diferents aspectes dels graus científics de la Universitat Jaume I. Aquestes jornades es realitzen en les diferents Seus del programa Campus Obert de la UJI, entre les quals es troba el Casal Jove del Port de Sagunt.