MORVEDRE CULTURA VIVA marcarà l'inici de la tardor amb una jornada festiva i musical per a xicotets i adults

Se celebrarà el pròxim 30 de setembre al Casal Jove del Port de Sagunt i estarà organitzada per la regidoria de Joventut


El dissabte 30 de setembre el Casal Jove del Port de Sagunt acollirà durant tot el dia una jornada lúdica, festiva i musical amb espais per a totes les edats. Es tracta de MORVEDRE CULTURA VIVA, un festival la primera edició del qual comptarà amb tallers infantils, xarrades sobre música, furgonetes amb menjar, ràdio en directe, fira del vinil i música en directe per a xicotets i grans.

Segons el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, “hem volgut cobrir el buit deixat pel festival TruenoRayo, que es desplaça a València, amb un festival similar però donant-li les nostres senyes d'identitat. Té un caràcter més familiar, amb activitats dirigides a xiquets i xiquetes, tant tallers com un espectacle musical amb versions infantils dels clàssics del rock a càrrec del trio Femme Fractal”.

“També hem volgut ampliar l'espectre musical, però sense abandonar la música independent, amb el pop/folk de Bigott, el cantautor de rock Pablo Und Destruktion, el trap de Mueveloreina, el rock-punk dels valencians Víctimas Civiles, o la música indie dels locals Blackmailer. En resum, un festival per a tota la família basat en la música independent i en la cultura del directe, però envoltat de més activitats vinculades amb la música, com el mercat ambulant de discos de vinil, els tallers de xapes i samarretes, les xarrades o la ràdio online de la mà del col·lectiu local Ciudad Prohibida”, ha detallat Sampedro.

El concert tindrà a Bigott com a cap de cartell a partir de les 18 h. El saragossà passa pel seu millor moment de forma, i gaudir del seu directe de música pop independent amb tocs folk és enfrontar-se a una experiència infal·lible repleta de cançons amb melodies brillants i immediates. També estarà en directe el provocador cantant asturià de rock Pablo Und Destruktion, l'excèntrica banda valenciana Víctimas Civiles, que porten una mescla de rock i punk, i Mueveloreina, l'última sorpresa del trap amb toc reivindicatiu des de Barcelona.

La jornada comptarà amb la banda local Blackmailer, el recent projecte de diversos músics locals que ja està obtenint bons resultats en el circuit indie. Al matí la música en directe estarà centrada en el públic familiar, amb l'actuació de Femme Fractal, trio valencià les components del qual són conegudes de l'escena rockera de la ciutat que interpreten un repertori de clàssics del rock en clau acústica sempre imprevisible.

Durant el dia hi haurà diverses activitats dirigides a adults i públic infantil com tallers de xapes i samarretes rockeres o com fer un grafit rocker. També hi haurà un combo lliure de rock per experimentar en primera persona amb instruments reals. El mercat de vinil acollirà diverses tendes i segells que mouen la música en este format tradicional.

També tindrà lloc una xarrada sobre l'escena musical actual i el panorama estatal de festivals. El col·lectiu local Ciudad Prohibida s'encarregarà de posar música i retransmetre en directe diferents programes radiofònics amb informació sobre la jornada.

Per animar a les persones perquè passen el dia disfrutant de l'esdeveniment serà possible menjar o sopar allí, ja que es van a col·locar furgonetes amb menjar, ara nomenades foodtrucks, amb diverses opcions gastronòmiques.

Les activitats de MORVEDRE CULTURA VIVA tenen entrada gratuïta, encara que l'accés als concerts és amb invitació, que es pot reservar cridant al 96 268 34 39.​