Morvedre Rock torna a portar a escena a grups de rock emergents deu anys després

Els grups interessats poden inscriure's en el Casal Jove fins al 8 de febrer de 2017, de forma presencial o per correu electrònic
 

L'Associació Viure Dignament, amb la col·laboració de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, recupera el certamen MORVEDRE ROCK, que portava sense celebrar-se des de 2007, per a recolzar als grups emergents de la nostra ciutat i de la comarca, així com oferir concerts a les persones aficionades a la música en directe.

 

El concurs de bandes se celebrarà al llarg de 5 caps de setmana i començarà el 24 de febrer. Continua el 3 de març, 10 de març, 24 de març, i acabarà amb el concert dels grups guanyadors l'1 d'abril. Els quatre primers concerts tindran lloc en el Green Espai de Port de Sagunt, mentre que la final es farà en el Casal Jove, gràcies a la col·laboració entre estos dos espais que acullen actuacions musicals.

 

“Teníem el compromís de tornar a organitzar el Morvedre Rock després d'una dècada de silenci. Amb açò, volem animar el panorama local del rock que estava en hores baixes i confiem que tornar a este concurs de bandes servisca per a revitalitzar-ho”, ha declarat el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro.

 

“Hi ha cert desinterès per la cultura de la música en directe, i amb açò volem recuperar esta cultura del concert que tan necessària és, i regenerar el rock local”, diu Fede Rich, director de l'Associació sociocultural Viure Dignament.

 

Les inscripcions i documentació s'han de presentar en format físic en el Casal Jove (C/ Vent de Marinada, s/n – Port de Sagunt) en horari de dilluns a divendres de 9 a 21 h, o per correu electrònic en l'adreça dina@aytosagunto.es

 

Existeixen dues modalitats per a presentar-se:

 

En l'A participaran grups locals que realitzen qualsevol tipus de música tipus dins de ROCK o POP (Heavy, Experimental, Pop, Rock, Ska, Alternativa-Indie, Punk, etc...), els components del qual tinguen menys de 35 anys en la seua majoria i residisca en el Camp de Morvedre. Es reservarà –sempre que el nombre de participants ho permeta- un terç dels seleccionats per a grups els membres dels quals tinguen menys de 20 anys en la seua majoria.

 

La modalitat B es reserva a grups de la Comunitat Valenciana que realitzen música de qualsevol tipus dins de ROCK o els components del qual tinguen menys de 35 anys en la seua majoria i residisquen a la Comunitat Valenciana.

 

En cada concert actuarà un grup de la comarca (modalitat A) i un altre de la Comunitat (modalitat B), excepte en el concert dels guanyadors, que actuarà el millor dels quatre grups de la modalitat A, juntament amb el millor dels quatre grups de la modalitat B i un tercer grup convidat de rellevància estatal.

 

La selecció dels 8 grups (4+4) la realitzarà un jurat en funció de la creativitat i a la qualitat dels grups presentats. Està comissió està composta per una persona en representació de l'Associació Viure Dignament, una persona en representació del Departament de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, i una tercera persona vinculada amb el món de la música rock. Esta comissió també serà l'encarregada de determinar els dos grups guanyadors.

 

Cada grup guanyador cobrarà 500 euros en concepte de caché. A més, el concert de l'1 d'abril, el dels grups guanyadors, serà gravat i editat en un CD.

 

Els grups hauran de portar el seu propi backline i instruments. L'organització aportarà la resta d'elements (microfonia, PA, monitors), així com tècnic de so. La prova de so es realitzarà a partir de les 20 h del dia del concert en la primera fase. I en la segona, quan ho indique l'organització.