Muñoz confirma que Costes ha descartat construir el macroespigó d'Almenara que amenaçava les platges de Sagunt i Canet

La demarcació de Costes donarà permís per a la il·luminació dels Cases de Queralt i el clos de la Gola
Els regidors de Platges i de Policia Local de l'Ajuntament de Sagunt, José Vicente Muñoz i Roser Maestro respectivament, s'han reunit aquest matí amb el Cap de la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi ambient, Vicente Ibarra, per a tractar de resoldre temes pendents entre el Consistori i Costes.

El principal assumpte ha sigut el de la possible construcció d'un macroespigó en el sud d'Almenara que afectaria de forma negativa a les platges de Corinto i Almardà, però també les de Canet i Port de Sagunt. En aquest sentit, Vicente Ibarra ha confirmat que el Ministeri ha descartat definitivament aquesta solució, la d'un espigó de prop de 300 metres, i que es decanten per la creació d'un espigó de molt menor grandària al nord d'Almenara. Per tant, amb aquest anunci, “en principi tindran en compte els interessos de l'Ajuntament de Sagunt i del municipi, per la qual cosa estem més que satisfets amb aquesta decisió. El macroespigó suposava una solució molt negativa per al nostre municipi, i descartar-ho és una notícia tranquil·litzadora per a l'Ajuntament, ja que s'aposta per la solució que aquest equip de govern ha plantejat des del primer moment”, explica José Vicente Muñoz.

Per a Muñoz, “és una bona notícia per a Sagunt ja que es descarta la construcció d'un espigó que suposaria un desastre ecològic per al nostre municipi, a més de la despesa que ens obligaria a fer per a regenerar les nostres platges cada any. La proposta que ara barreja el Ministeri és positiva perquè és la que reclamàvem i la que menor cost, tan ambiental com a econòmic, té. Per açò, estem molt satisfets amb aquesta decisió”, afig el regidor de Platges. Sobre aquest tema, Muñoz assenyala que “aquest és un problema que es va generar en l'anterior legislatura, amb la complicitat del govern municipal del PP, que suposava un desastre per al municipi, i que ara resoldrem. Confiem que s'enterre definitivament el projecte de macroespigó”.

A més de l'espigó, en la reunió també s'ha donat solució al problema de falta d'il·luminació en les Cases de Queralt i en el clos de la Gola. “Esta era una reivindicació dels veïns/as d'Almardà i un compromís d'aquest equip de govern que ara, gràcies a la bona predisposició de Costes, es resoldrà perquè se'ns donarà l'autorització per a posar punts de llum”.

També, des de l'equip de govern s'ha tornat a sol·licitar a Costes la gestió integral del Passeig Marítim de Port de Sagunt. Tal com assenyala el regidor de Platges, “estem a l'espera d'un informe de Costes i que l'Ajuntament presente un projecte d'ordenació de tota la pastilla, un estudi que anem a redactar d'ací a poc temps”.