Música al Port torna als jardins del Centre Cívic Antic Sanatori

El cartell del festival presenta sis concerts que tindran lloc entre el 17 de juny i el 22 de juliol

El festival Música al Port torna al municipi amb un cartell en el que s'anuncien sis actuacions de diversos gèneres musicals programades entre el 17 de juny i el 22 de juliol. Com ja és tradició, este festival estiuenc tindrà lloc com a escenari principal als jardins del Centre Cívic Antic Sanatori, esta localització del Triangle Umbral del Port de Sagunt també ha sigut el lloc triat per a la presentació de la present edició. En l'acte ha participat l'alcalde en funcions de l'Ajuntament de Sagunt, Darío Moreno, i la regidora en funcions de Cultura, Asun Moll, i representants de les agrupacions participants.

L'alcalde en funcions de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat sobre aquesta cita que «ja s'ha convertit en tota una tradició. Des de diferents punts de vista i en una oferta àmplia el que pretén també és acostar la cultura, portar-la específicament dels llocs on habitualment la trobem, com són els teatres, i que estiga a peu de carrer en actes oberts a tota la ciutadania». Així mateix, ha afegit: «Esperem que agrade aquest mix que hem proposat per a enguany i animem a totes les persones a participar».

La regidora en funcions de Cultura, Asun Moll, ha anunciat: «Una vegada més comença ja el cicle de Música al Port i no em queda més que agrair durant estos anys el gran esforç que han fet les nostres societats musicals, tant la Lira Saguntina com la Unión Musical Porteña, que durant estos anys ha obert el cicle». A més, la regidora ha destacat que creu que «és un cicle molt participatiu» i ha afegit: «Molt nostre, molt local en els artistes, que procurem sempre que siguen propers a la gent i és evident que el públic ho agraeix i esperem que siga participatiu, que faça bon temps i que gaudiu de les nits».

Música al Port és un festival d'accés gratuït i a l'aire lliure que està organitzat per l'Ajuntament de Sagunt, a través de la Regidoria de Cultura. Els concerts se celebraran tots els dissabtes a les 23 hores als jardins del Centre Cívic Antic Sanatori, exceptuant l'última actuació que serà el dissabte 22 de juliol a les 20 hores en el Teatre de Begoña.

Aquest festival començarà el 17 de juny amb Queen the Musical, una actuació de la Banda Simfònica Unión Musical Porteña, la companyia de ball Aescena i Cors de la Unión Musical Porteña. Esta agrupació musical, dirigida per Jorge Vivas Baquero, repassarà les cançons més icòniques de la famosa banda britànica liderada per Freddie Mercury.

La programació seguirà el següent dissabte, 24 de juny, amb la Nit de Salsa protagonitzada per l'Orquestra La Comercial, integrada per una dotzena de músics professionals d'origen veneçolà, colombià i espanyol. Esta banda multicultural toca un estil de salsa clàssic en el qual es combinen diferents subgèneres. L'Orquestra La Comercial està formada per 2 vocalistes, una secció de 5 vents (2 trompetes, 2 trombons i saxo), així com piano, baix, congas, bongos i timbals.

El mes de juliol s'estrenarà amb la Nit per al record a càrrec de la Banda Simfònica Lira Saguntina. Esta agrupació musical, guanyadora del XLVI Certamen de Bandes de la Diputació de València, oferirà el seu concert el dissabte 1 de juliol.

En la següent cita el públic podrà gaudir d'un concert de més de dues hores de duració en tribut a l'últim de la Fila i Manolo García. L'actuació serà el 8 de juliol i és a càrrec de Manolos Platejats, un grup de música porteny que es va formar en 2017 i en el qual s'integra Javi Blasco (veu principal), Marcos Monreal (guitarra), Francis Verdugo (guitarra i cors), Alfredo Ainós (baix) i Rubén Márquez (bateria).

La 62a edició del Festival Internacional Fundación Cante de las Minas de La Unión (Regió de Múrcia) celebrarà una prova selectiva dels concursos de cante, guitarra i ball flamenc a Sagunt. El 15 de juliol és el dia seleccionat per a aquesta cita amb el folklore i la tradició cultural espanyola.

L'últim concert de Música al Port correspon amb Les Arts amb tu i consistirà en un recital líric interpretat pels membres del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts Reina Sofía. A diferència de la resta de la programació, aquest concert tindrà lloc en el Teatre de Begoña el 22 de juliol a les 20 hores.

Música al Port compta amb la col·laboració del Institut Valencià de Cultura (IVC); la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport; el Servei d'Assistència i Recursos Culturals de la Diputació Provincial de València; la Junta d'Andalusia; el Palau de les Arts Reina Sofía i el Festival Internacional de la Fundación Cante de las Minas.