Nou eixides conformen la temporada tardor-hivern d’Alternatura

La primera eixida és el 6 de novembre a Vilavella-Puntal-Pic Font de Cabres
Imagen 1
La Delegació d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt ja ha presentat la temporada de Alternatura Tardor-Hivern del 2016-2017, que consta de 9 escapades per diferents serres i que s'inicien el pròxim 6 de novembre. També es van donar a conéixer els guanyadors del VIII concurs de fotografia “Fotonatura” en un acte que va tenir lloc en el centre cívic Antic Sanatori el divendres 14 d'octubre, al que va assistir el regidor delegat d'Esports, Guillermo Sampedro, i en el qual personal tècnic del departament, Teresa Ferri i Juan Carlos Tarancón, van explicar els detalls de la present edició de Alternatura. També es va fer una xerrada fotogràfica a càrrec d'Arturo Orero: “La fotografia en la naturalesa: el macro”.

Es tracta de diversos recorreguts que s'inicien el diumenge, 6 de novembre, per La Vilavella-Puntal-Pic Font de Cabres, i continuaran segons el següent detall: Domingo, 20 de novembre- Via Ferrata; dissabte, 10 de desembre- Ascensió hivernal al Javalambre i fals Javalambre; diumenge, 22 de gener- Serra del Cid-Petrer; dissabte, 4 de febrer- Serra de Javalambre amb raquetes de neu; del 17 al 19 de febrer-cap de setmana aventurer, senderista i cultural “Caminito del Rey”, Ronda i Serra de Grazalema; dissabte, 4 de març-Las Hoces del Cabriel-Los Cuchillos-Parque Natural de las Hoces del Cabriel, diumenge, 26 de març-Chera-Barranco de la Hoz i diumenge, 2 d'abril-Serra Calderona Volta al circ de Segart.

Segons indica Sampedro: “És una magnífica oportunitat per a combinar esport, entés com la pràctica d'una activitat física saludable a l'aire lliure, amb la naturalesa. També ens permet conéixer paratges i espais protegits que els tenim a prop però que ens són desconeguts i, al mateix temps, conéixer el nostre territori, ja que la gran majoria de les eixides i les rutes són per les comarques de la Comunitat Valenciana”.

En el VIII concurs Fotonatura han participat 45 persones, que almenys han realitzat alguna de les eixides d'Alternatura, i que van presentar un total de 136 fotografies que han sigut valorades per a decidir els guanyadors. En aquesta edició els premis han sigut:
Primer premi.-Autora: Rosa Gil Vilanova. Fotografia: Penyagolosa.
Segon premi.-Autor: Enrique Herrero. Fotografia: Boscos i volcans.
Tercer premi.-Autor: José Luis Sancho. Fotografia: Conquesta.
Accésit.-Autora: Verónica Montalbán. Fotografia: Muntanya versus civilització
Accésit.-Autora: Laura Bau. Fotografia: Tranquil·litat.
 
Primer premi
 
En el següent concurs, la novena edició, podran participar totes les persones que hagen realitzat alguna eixida d'Alternatura en la temporada 2016-2017, enviant les fotos al correu electrònic: t.ferri@aytosagunto.es fins al 31 de juliol de 2017.
 
Per a consultar tota la informació d'Alternatura i per a reservar places online per a participar en les activitats la informació està disponible en la secció d'Esports de la web municipal: www.sagunt.es