Nova conferència de “Sagunt Patrimoni de la Humanitat: Converses a la Via del Pòrtic” aquesta vesprada

L'encarregat d'impartir-la serà Magí Seritjol, director de Tàrraco Viva, que tractarà el tema de la dinamització cultural


 D'esquerra a dreta: Santiago Posteguillo, Quico Fernández i Albert Girona en la primera conferència.
 
Hui, dijous, 4 de febrer, a les 19 hores, tindrà lloc una nova conferència dins del cicle “Sagunt Patrimoni de la Humanitat: Converses a la Via del Pòrtic”, organitzat per l'Ajuntament de Sagunt. L'encarregat d'impartir-la serà Magí Seritjol, director de Tàrraco Viva, que tractarà el tema de la dinamització cultural. 
 
 
 
 Magí Seritjol. Fotografia: Rafael López-Monné
 
Cal destacar que la primera de les conferències, que va tenir lloc dimarts passat, va ser tot un èxit quant a l'assistència. Les intervencions del secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona; de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; i de l'escriptor, Santiago Posteguillo; van ser molt aplaudides pel públic. 
 
En aquest sentit, Fernández va destacar: “La resposta que estem tenint per part dels ciutadans i ciutadanes és extraordinària i açò demostra que estàvem esperant esta idea, este somni, per a la nostra ciutat i per açò val la pena portar endavant este projecte. De vegades la història de la nostra ciutat pel que fa al patrimoni ha sigut complicada i ho dic ací, a la Via del Pòrtic, un punt d'inflexió en el qual hem trobat l'equilibri entre passat i futur, patrimoni i progrés. Fa molts anys vam tenir el somni, des de la convicció, que podíem aspirar a demostrar que som patrimoni de la humanitat. Per açò ens hem llançat amb esta aventura difícil i llarga en la qual hem de comptar amb tots els sectors de la societat, especialment amb les associacions de patrimoni. El president de la Generalitat també ha donat tot el seu suport al nostre projecte”. 
 
L'alcalde va assenyalar: “L'Ajuntament també va aprovar la declaració de Sagunt com a Capital de la Romanització i el 10 de febrer es tractarà esta qüestió en el Ple de les Corts. Ara, esta sèrie de conferències serveix per a donar pas al projecte de Patrimoni de la Humanitat i carregar-nos d'arguments que siguen una base molt sòlida perquè la nostra candidatura arranque amb molta força i potència”.