Nova jornada de portes obertes en la Casa Penya

Les delegacions de Cultura i Medi Ambient de l'Ajuntament de Sagunt col·laboren amb la Comissió d'Educació Ambiental Ecologista-Agró, que organitza la iniciativaLes delegacions de Cultura i Medi ambient de l'Ajuntament de Sagunt col·laboren  amb la Comissió d'Educació Ambiental d'Acció Ecologista-Agró, que organitza dissabte, 6 d'agost, una nova jornada de portes obertes en la casa Penya, el centre d'educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara.
 
Aquesta iniciativa s'emmarca dins del projecte “Estiu a la Casa Penya”. Es tracta de jornades de portes obertes des del 9 de juliol fins al 28 d'agost, tots els dissabtes i diumenges amb visita guiada d'11:00 h. a 13:00 h.
 
Aquest espai, situat al costat de la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya, prop de les platges d’Almardà-Corinto, compta amb una exposició permanent i una sèrie d'equipaments que, com podran comprovar els participants en aquesta activitat, permet al visitant descobrir els ecosistemes mediterranis litorals i l'evolució del seu paisatge al llarg de la història.
 
La delegada de Medi ambient, Teresa García, convida a la participació “aquest estiu en la Casa Penya. Molt prop del mar, la Casa Penya és una altra manera de fer turisme i educació medi ambiental de qualitat que ens acosta al nostre coneixement del medi. Un estiu actiu per a descobrir els tresors naturals de la Marjal d’Almardà-Almenara”.

Per a participar en aquesta visita guiada, els interessats hauran d'acudir aquest dissabte, 6 d'agost, a les 11:00 h., a la Casa Penya per a compartir una jornada de natura entre mar i marjal i descobrir els tresors naturals dels nostres aiguamolls. No obstant açò, cal recordar que aquest estiu AE-Agró i l'Ajuntament de Sagunt obriran la Casa Penya tots els dissabtes i diumenges fins al 28 d'agost.
 
La Casa Penya era una antiga casa arrosera situada al sud de la Marjal d’Almardà-Almenara, en el terme de Sagunt. Actualment és un espai en custòdia d'Acció Ecologista-Agró que s'enriqueix amb el valor natural dels seus voltants: la Reserva de Fauna de la Finca de Penya, el saladar amb espècies de vital importància i una zona de dunes amb una gran biodiversitat. La Casa Penya compta amb una exposició didàctica amb informació dels ecosistemes mediterranis, l'evolució del paisatge o els recursos naturals en les zones humides.