'Odisseu' continua el cicle de l’Off Romà en el Mario Monreal

L'actuació serà demà, dimecres 23 d'agost, a les 20.30 hores

 

'Odisseu' continua el cicle de l’Off Romà en el Mario Monreal. Demà dimecres 23 d'agost, a les 20.30 hores, l'obra interpretada per Jordi Ballester clausura les representacions dins del Centre Cultural Mario Monreal que s'han dut a terme durant el mes d'agost. L'obra està representada en valencià i té un preu de 7 euros. L’Off Romà continuarà en altres escenaris a partir del pròxim divendres 1 de setembre a la Glorieta.

 

'Odisseu' és una producció teatral interpretada pel reconegut actor valencià Jordi Ballester, que s'inspira en l''Odissea' d'Homer per acostar-se a l'actual drama dels refugiats, sota la direcció de Sergio Villanueva. Teatre contemporani creat, dirigit i interpretat per reconeguts professionals valencians. En l’obra es barreja la paraula que narra els fets clàssics del viatge amb la música i la llum que contextualitzen l'espai i les situacions. Al mateix temps cerca una línia dramàtica paral·lela amb les vídeo-projeccions de l'espectacle, que tracten del viatge-èxode dels refugiats de la part oriental del Mediterrani.

 

L'espectacle pretén crear una partitura doble que permeta escoltar el cant de l''Odissea' d'Homer i fer una segona lectura del que està passant ara amb els pobles dels refugiats. Amb un espai sonor dissenyat per a reforçar els moments èpics i dramàtics de l'obra que ressalten l'heroïcitat del protagonista, fent que les persones que integren el públic se senten identificades amb el seu amor i el seu sofriment en el seu viatge de tornada cap a Ítaca.

 

L'aventura del viatge d'Ulisses és la metàfora dels avatars quotidians que reforcen les nostres senyes d'identitat. Amb l'arribada a Ítaca recuperem el que ens fa ser nosaltres i no caure en el perill de l'oblit. Amb esta obra sobre l'Odissea pretenen aproximar l'espectador a la cultura grega de fa tres mil anys per a comprovar que estem prop del mateix Mediterrani d'Ulisses i també dels seus sofriments, de la recerca infatigable de l'estima, de l'esperança que ens seguisquen estimant i recordant.

 

Però també volen acostar-se als èxodes de hui. Aquells que patixen pobles sencers, i que emprenen un viatge cap a terres estranyes i plenes de perills. Aquelles aventures cruels i despietades que va patir l'heroi no estan tan lluny de les que patixen moltes persones en el Mediterrani del segle XXI.