Participació Ciutadana presenta el Diagnòstic Participat d'usos sobre l'àrea dotacional de l’antiga Gerència d'Alts Forns

L'informe Abrir la Gerencia ha sigut redactat pel sociòleg Dr. Julio Bodí Ramiro amb l'objecte d'obrir un procés que definira els usos de la Gerència dels Alts Forns

 
L'Àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sagunt ha presentat el Diagnòstic Participat d'usos sobre l'àrea dotacional de la Gerència d'Alts Forns.
 
L'informe Abrir la Gerencia ha sigut redactat pel sociòleg Dr. Julio Bodí Ramiro amb l'objectiu d'obrir un procés que definisca els usos de la Gerència dels Alts Forns i que complemente l'Estudi de Detall que Carmel Gradolí i Josep Nebot han començat al mateix temps.
 
En les rehabilitacions i recuperacions patrimonials hi ha divergents punts de vista sobre com s'han de fer les coses i, per esta raó, a més d'estudiar obres i edificis és necessari estudiar als diferents agents socials que debaten i impulsen les recuperacions patrimonials. La proposta que s'engega recopila totes les propostes ciutadanes que s'han realitzat des de diferents col·lectius durant els últims anys, analitza tant els discursos de portaveus polítics de Sagunt com dels tècnics municipals vinculats a l'àrea d'urbanisme i planteja entrevistes grupals per grups d'edat i paritat de gènere de la població local.
 
El regidor delegat d'Urbanisme, Pablo Abelleira ha declarat que “amb l'informe d'usos presentarem definitivament el Pla Director de la Gerència en el Ple ordinari de gener per al seu debat i aprovació. Considere este procés com un exercici de mediació política, on tots i totes ens sentim part i protagonistes. S'ha comptat amb els millors professionals per a crear un projecte a la mesura de les exigències d'una ciutadania implicada, cada vegada més, en processos participatius que tenen la fi de posar en comú allò que, com el patrimoni, ens pertany a tots i totes”. El propi delegat ha recordat que a partir d’ara s’obri un procés de posada en comú entre partits polítics, equip de govern i ciutadania per a decidir els futurs usos de l’emblemàtic edifici del Port de Sagunt.
 
L'Ajuntament de Sagunt ha volgut agrair l'ajuda a totes les persones que han participat desinteressadament en este procés i, si tenen algun tipus de dubte, els convida a visitar l'enllaç www.participasagunto.es.