Participació Ciutadana programa el curs “Repercusión de la ley de transparencia en las asociaciones”

El curs està destinat a entitats sense ànim de lucre perceptores de subvencions públiques majors de 5.000 euros
Imagen 1
La delegació de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sagunt programa la primera edició del tercer curs de formació per a associacions “Repercusión de la ley de transparencia en las asociaciones”, que tindrà lloc, demà 11 de juny, en el Centre Cultural Mario Monreal. El curs constarà d'un taller teòric i pràctic impartit per la Fundació Horta Sud i anirà dirigit exclusivament a entitats sense ànim de lucre perceptores de subvencions públiques per import major a 5.000€. 

A més, es presentarà la guia de transparència per a associacions i entitats no lucratives (ENL) perceptores de subvencions i ajudes públiques amb l'objectiu d'orientar i determinar quins són les obligacions de transparència de les entitats per raó de l'origen públic dels diners que gestionen, de tal forma que l'abast de la informació sobre la destinació aquests fons siga públic. Per a aquestes iniciatives s'han destinat el total de 3.940 euros de la partida pressupostària de l'àrea de Participació Ciutadana

En paraules del regidor de Participació Ciutadana, Pablo Abelleira, “es tracta de fer un pas fonamental per a obrir el govern a la ciutadania i una iniciativa pionera en la comunitat valenciana que ha rebut les felicitacions de l'àrea de transparència i govern obert de la Diputació de València”.

Des de l'àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sagunt consideren que la transparència és fonamental en la consciència de la necessitat de rendir comptes a la ciutadania sobre les tornades socials de les iniciatives finançades amb diners d'origen públic i dels derivats de les activitats realitzades amb la dedicació d'entitats i col·laboradors que desinteressadament aporten la seua ajuda i temps, i que treballen pel ben comú. 

La llei de transparència afecta a subjectes i organitzacions, tant del sector públic com de la societat, que presten serveis públics o exerceixen potestats administratives per a aconseguir una transparència completa.