Passió per Sagunt prepara el càsting per a la seua pròxima obra teatral

La ciutat factoria, que es representarà a l'octubre en els actes del centenari del naixement de la factoria d'alts forns de Port de Sagunt, és una obra original creada per Albert Forment i estarà dirigida per la dramaturga Empare Vayá
L'Alcalde de Sagunt, Quico Fernández; al regidor de Cultura, Josep Manuel Tarazona; l'autor de l'obra, Albert Forment; el president de Passió per Sagunt, José Antonio Pablos, i altres membres de l'associació han presentat hui el projecte en el consistori.
 
Amb motiu de la celebració del centenari del naixement de la primera factoria siderúrgica del Port de Sagunt, l'Ajuntament de Sagunt està preparant una àmplia programació que s'estendrà des d'abril fins a desembre, en la qual, entre altres actes, es representarà l'obra de teatre La ciudad factoria per part del col·lectiu Passió per Sagunt. L'Alcalde de Sagunt, Quico Fernández; al regidor de Cultura, Josep Manuel Tarazona; l'autor de l'obra, Albert Forment; el president de Passió per Sagunt, José Antonio Pablos, i altres membres de l'associació han presentat hui el projecte en el consistori.
 
Com a novetat, en esta obra participaran aquells ciutadans que ho desitgen, i per a açò l'associació ha organitzat per als dies 8 i 9 de febrer a les 19 hores, en el Mario Monreal i en la Casa de Cultura del carrer Progrés respectivament, un càsting on seleccionarà a part de l'elenc en el seu afany per fer partícips els veïns del municipi d'un fet tan important com és este. Tot aquell que estiga interessat a participar en el càsting pot enviar les seues dades personals al correu electrònic ciudadfactoria@outlook.com.  
 
Albert Forment, qui ja va adaptar l'última obra de teatre que va representar l'associació el passat mes d'agost Sonnica i Acteon, adapta en esta ocasió la història de la creació dels alts forns del Port de Sagunt i introdueix personatges reals que van ser protagonistes en este fet històric de la ciutat. A més, el projecte comptarà amb la participació de la dramaturga saguntina Amparo Vayá com a directora. Qui també ha confirmat la seua col·laboració en esta obra amb alt valor històric per a la ciutat, són tant la Unió Musical Porteña com el grup de teatre de la falla Luis Cendoya.
 
L'Alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha agraït a Passió per Sagunt i al propi Forment la seua implicació amb esta obra i ha destacat la importància que ella té “en un any tan important per a la nostra ciutat com és el centenari de la creació de la indústria siderúrgica, una de les dates més destacables de la nostra història com a ciutat que en ple segle XXI està demostrant la seua potència basada en la seua diversitat”. Per a Fernández, “esta obra va a ser una de les grans referències dins de la programació dedicada al centenari de la siderúrgia ja que compta amb la participació d'altres col·lectius perquè ens retrobem amb la nostra identitat i perquè el projecte de cohesió com és el de reconeixement de Patrimoni de la Humanitat siga una realitat i que per tant ningú puga desvincular-se perquè no troba la seua oportunitat”. 
 
El president de Passió per Sagunt, José Antonio Pablos, ha declarat que amb este nou projecte “seguim avant amb la nostra tasca de donar a conèixer la història de la nostra ciutat de la manera que millor sabem fer i és a través d'una representació teatral que esperem siga del gust de tots”.